A lakosság 30.033.927 Ft adó 1% felajánlással támogatta idén az MME-t!

Köszönjük minden adófizető polgárnak, hogy nem feledkezett meg személyi jövedelemadója 1+1%-ának felajánlásáról, és külön köszönjük mindazok bizalmát, akik ezt az összeget egyesületünk munkájának támogatására fordították. A civil szervezetek számára az adórész felajánlás nemcsak egy fontos bevételi forrás, de egyben társadalmi visszajelzés is az elvégzett munka eredményességéről.


A Nemzeti Adó- és Vámhivatal mai nappal beérkező tájékoztatása alapján eddig 30.033.927 Ft adó 1% felajánlási összeget írtak jóvá az MME részére. A Hivatal folyamatos adatfeldolgozásából következően ez a pénzmennyiség még mintegy 500.000-1.000.000 Ft-tal fog kiegészülni az elkövetkező fél-egy évben. Jól érzékelhető ez a folyamat a tavalyi felajánlások kapcsán, ami 2010. szeptember 1-én 29.547.122 Ft volt, mára azonban elérte a 30,1 millió Ft-ot. Így az idei adó 1% felajánlás összege várhatóan 31 millió Ft-ra fog kiegészülni az elkövetkező hónapokban.

A megítélt összeget a szervezetek a megfelelő formanyomtatvány kitöltését és hivatali benyújtását követően egy hónapon belül kaphatják meg, ha a Nemzeti Adó- és Vámhivatal mindent rendben talált a kedvezményezett működésének átvilágítása folyamán. További kötelezettségünk, hogy a tavalyi 1% felajánlások felhasználási tájékoztatóját október 31-ig készítsük el és küldjük el a Hivatalnak, illetve ezt tegyük közzé a honlapon is. Az adó 1% tájékoztató oldalunkat itt találja >>


Minden felajánlónak köszönjük, hogy támogatta
madárvédelmi, szemléletformáló munkánkat!Orbán Zoltán

Kapcsolódó hírek

Az MME szóvivője, Orbán Zoltán, a Hiteles Tájékoztatásért Díj átvételét követően - jobbra mellette egykori kollégája, Hanga Zoltán, a Fővárosi Állat- és Növénykert szóvivője látható (Fotó: Bodnár Katalin)

Az idei báli szezon egyik legrangosabb hazai eseményeként rendezték meg Budapesten a XVI. Jótékonysági Szóvivő Bált, ahol a Magyarországi Szóvivők Országos Egyesületének (MSZE) Hiteles Tájékoztatásért Díját a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) szóvivője, Orbán Zoltán kapta

A tavasz közeledtével még van idő kihelyezni a műfészkeket, megtervezni és engedélyeztetni a fecskebarát falfelújítást, felszerelni a fecskepelenkákat (Fotók: Orbán Zoltán)

Miközben az elmúlt közel két évtizedben sajnos legalább megfeleződött (!) a hazai fecskeállomány, azaz mára minden második madár eltűnt az ereszek alól, a madárcsoport szerepe a klímaváltozás miatt egyre fontosabbá válik az emberek, társ- és haszonállataink egészségvédelme szempontjából is.

A BTO (British Trust for Ornithology) és az általa kiadott havilap, a Britsh Birds együtt immár több évtizede megválasztja az év legjobb madártani témájú könyvét. A tavalyi évben 54 versenyző közül a kék vércse ökológiájáról és megőrzéséről - a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) gondozásában készült - magyar, szlovák és angol nyelven is kiadott Kék könyv (The...