Adhat-vonal beszámoló

A 13600 - Adhat Vonal indulásával széles körben elérhetővé vált a telefonos adományozás lehetősége.

Ha Ön is támogatná munkánkat, hívja a 13600-os telefonszámot, majd billentyűzze be a 40-es kódot vagy küldje el SMS-ben a 40-es számot a 13600-as telefonszámra. Telefonhívása vagy SMS-e 250 Ft segítséget jelent, melyet a madárvédelemre fordítunk.

MME Adhat-vonala: 13600/40

Az Adhat Vonallal egy olyan gyors és kényelmes, mindenki számára könnyen elérhető adományozási rendszer jött létre, amely elősegíti az adományozási kultúra és a civil társadalom fejlődését. 

Az Adhat Vonal a Telekom vezetékes- és mobilhálózatából, valamint a Telenor, Invitel és a Vodafone hálózatából hívható.

Az Adhat Vonalon keresztül befolyt adományokat madár- és természetvédelemre megvalósítására kívánjuk fordítani. Ezen belül is főként a madárbarát szemlélet gyerekekhez, felnőttekhez történő eljuttatására, lakó környezetek madárbaráttá tételére kívánjuk fordítani.

2013 júniusában indult útjára ez az adománygyűjtési forma. Ebben az évben 555 hívás érkezett a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület adományvonalára, ami összesen 128.228 Ft adományt jelentett. Ebből az összegből az Adhat Vonal szerződése értelmében 6.875 Ft volt a telefonszolgáltatók részére átadott díj.

Az egyesület működési költségére az adományokból összesen 24.270 forintot (a bevétel 20%-át) fordítottunk, amelyből egyes reklámköltségeket, bért és bérjárulékot fedeztünk.

A fennmaradó összeget (97.082 Ft) teljes egészében a népszerűsítő programok megvalósítására, valamint odúk kihelyezésére fordítottuk.


Madárbarát kert elméleti alapjai gyerekeknek (Fotó: Skrionya Barbara)


Odúmegfigyelési túra


Odúmegfigyelési túra


Gyerekek által festett odúk közterületre történő kihelyezése

 

Köszönjük támogatásukat!

Kapcsolódó hírek

Kezdő madarász képzés Székesfehérváron

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) Fejér Megyei Helyi Csoportja két napos képzéseket hirdet "Kezdő madarász vagyok!" címmel, amely az ország több pontján eddig nagy sikert aratott. A madarász alapképzés célja, hogy a laikus madárkedvelők számára olyan tudásanyag megszerzését tegye lehetővé, amelynek birtokában bárki sikerélményekkel vághat bele a...

2500 kutató egybehangzóan állítja: az intenzív mezőgazdálkodás elpusztítja a természetet! Európai tudományos műhelyek a Közös Agrárpolitika teljes és azonnali reformját szorgalmazzák.  

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Csongrád megyei Helyi Csoportja fotópályázatot hirdet két témában.