Akadálymentes Égbolt megállapodás

A MAVIR Zrt. székházában 2012. november 16-án tartották az Akadálymentes Égbolt Megállapodás idei Koordinációs Bizottsági ülését, ahol a partnerek beszámoltak az elmúlt egy év folyamán végzett madárvédelemmel kapcsolatos tevékenységükről.

MAVIR megállapodás (Fotó: Bagyura János)


Ez alkalommal új tagszervezettel bővült a résztvevők köre, ugyanis a Koordinációs Bizottsági ülés első, ünnepélyes napirendi pontjaként a MAVIR Zrt. is aláírta az Akadálymentes Égbolt Megállapodáshoz történő csatlakozását.

Megállapodás aláírása (Fotó: Bagyura János)
Megállapodás aláírása
(Fotó: Bagyura János)


A magyar villamosenergia-rendszer megbízható, hatékony és biztonságos irányításáért felelős szervezet csatlakozása mellett az esemény egyben a MAVIR Zrt. és az MME között korábban létrejött megállapodás 2013. évre történő meghosszabbítására is jó alkalmat teremtett.Köszönjük, hogy egy százalék felajánlásával az MME madárvédelmi munkáját támogatta! Bagyura János, Solt SzabolcsKapcsolódó hírek

Fiatal vörösbegy (Fotó: Orbán Zoltán)

Itt a nyár utolsó hónapja. Augusztusban a legtöbb faj esetében lezárul a költési szezon, a fiókák már elhagyták a fészket és megkezdték szülői segítség nélküli önálló életüket.

Altaj expedició (Fotó: Bagyura János)

A Bonni Egyezmény által életre hívott nemzetközi kerecsensólyom-védelmi program megvalósításának részeként, az előző években megkezdett munkát folytatva, Bagyura János, Kazi Róbert Prommer Mátyás 2019 június 6-21. közötti időszakban Mongóliában az Altaj-hegységben végzett megfigyeléseket, a mongol kollégákkal közösen.

12. éves hím kerecsensólyom  a fiókáival (Fotó: Bagyura János)

A kerecsensólyom fajmegőrzési program keretében fiókanevelési időszakban (május közepe június eleje) évente közel húsz fészekhez  a MAVIR segítségével vadmegfigyelő kamerákat helyezünk ki. Az akció célja a zsákmányállatok meghatározása, a párokban történt változások megfigyelése, valamint a fióka korban történt mortalitás okainak a pontosabb megismerése.