Az MME 17 különböző táborba várja a madár- és természetbarátokat

Az MME az ország számos pontján, 17 különböző táborba várja a madár- és természetvédelem iránt érdeklődő fiatalokat. A nyári élményekre vágyó gyerekek kézben tartott madarakkal találkozhatnak, részt vehetnek madármegfigyelésen és megismerkedhetnek a természet ezernyi apró csodájával.

kézben tartott füsti fecske (fotó: Németh András)


Ezen túlmenően éjjeli fénycsapdás lepkemegfigyelés, rovarászat, növényismeret, denevérek hálózása, madármentő állomás napjainak megismerése, költőodú ellenőrzés, kirándulás, fióka gyűrűzés, erdészet, geológia, vízivilág megismerése, köpethatározás, gólyaszámlálás, fecskeszámlálás, vetélkedők, fotózás, madárgondozás amelyek még a különböző táboraink programjai közé tartoznak.

Egyes táborok kötött turnusokban fogadják a jelentkezőket, mások 1-2 napra is tartalmas kikapcsolódást nyújtanak.

Táboraink programjáról megyei bontásban itt olvashat>>

A korosztályi információkat az egyes táboroknál külön feltüntettük, ezzel is segítve a könnyebb kiválasztást.

Minden gyerek számára élményekben gazdag táborozást kívánunk!


Kézben tartott ökörszem (fotó: Szász Péter)


Köszönjük, hogy egy százalék felajánlásával az MME madárvédelmi munkáját támogatta!


Kincses László
A fenti kis képen kézben tartott füsti fecske látható
(fotó: Németh András)

Kapcsolódó hírek

Az Oculudentavis valószínűleg apró rovarokkal táplálkozott (illusztráció: Han Zhixin)

Egy kínai, amerikai és kanadai kutatókból álló kutatócsoport azt állítja, hogy megtalálta a világ eddigi legkisebb méretű dinoszauruszát. Az őslényt az egyik kutató a legfurcsább leletként írta le, amivel valaha találkozott.

Csatlakozz te is a Föld Órájához! Ahogy minden évben, úgy idén is lesz Föld Órája! A világ legnagyobb önkéntes akciója keretében most arra kérünk mindenkit, hogy március 28-ától egy – vagy akár több – vállalással álljon ki a természet és a fenntarthatóság mellett.

Kedves szülők, tisztelt pedagógusok, a mostani nehéz helyzetben szeretnénk a figyelmükbe ajánlani az elmúlt évek fejlesztéseit, amit a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület hozott létre. A fejlesztések segíthetik a pedagógusok tanórákra való felkészülését vagy az órák, szakkörök élményszerűbbé tételével a tanulók motiválását.