Beszámoló az OMÉK 2013 rendezvényről, MME szemmel

Egyesületünk önálló kiállítóként idén szeptember 18 és 22 között először vett részt hazánk legrangosabb mezőgazdasági seregszemléjén, az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállításon. A kiállítás jó alkalom volt arra, hogy az MME munkatársak, önkéntesek találkozzanak, beszélgessenek a természetvédelmi tevékenységünk eredményességét nagyban befolyásoló gazdálkodókkal és a mezőgazdasági ágazat más szereplőivel.

Jelenlétünk lehetőséget teremtett arra is, hogy a kiállításra ellátogató tagjaink és támogatóink átfogóbb képet kaphassanak aktuális munkáinkról. Programjaink közül elsősorban a "Fenntartható természetvédelem magyarországi Natura 2000 területeken"  valamint "A Parlagi sas védelme Magyarországon" projekt épít a földhasználókkal való együttműködésre, mely projekteket munkatársunk a szombati napon a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara standján mutatott be.


A stand képét tovább színesítette az MME Bolt választéka is.

MMe stand (Fotó: Orbán Zoltán)
MME stand
(Fotó: Orbán Zoltán)

 

A részvétel az EU LIFE+ és a Svájci-Magyar Együttműködési Program és a LIFE + program társfinanszírozásával  valósult meg.

 

MME adhat vonal: 13600/40
Hívásával 250 Ft-tal támogatja az MME madárvédelmi munkáját.
Köszönjük!

 

 

Tóth Péter, Nagy Dénes

Kapcsolódó hírek

Az Európai Bizottság közzétette a Biodiverzitás- és a Termőföldtől az Asztalig Stratégiát Az Európai Bizottság többszöri késlekedés után a tegnapi napon kiadta a régóta várt Biodiverzitás Stratégiát és a Termőföldtől az Asztalig Stratégiát. Ezek a dokumentumok az EU természeti sokféleséggel és élelmiszertermeléssel kapcsolatos szakpolitikájának fő irányait határozzák meg a...

Szívesen részt vennél egy európai szintű fajmegőrző program népszerűsítésében? Szeretnéd, hogy a te alkotásod szerepeljen a fokozottan védett rákosi vipera védelmével foglalkozó projekt hivatalos pólóján? Engedd szabadjára a fantáziád és jelentkezz pályázatunkra! 

Alagcsőbe épült fészkét elhagyó széncinege (Fotó: Orbán Zoltán)

A széncinegéről közismert, hogy a madárcsoport talán legváltozatosabb fészekhelyválasztású faja. Ennek újabb tanúbizonyságát adja az a pár, amelyik ültetett facsemete tövéhez beásott öntöző alagcsőben, mélyen a talaj szintje alatt neveli a fiókáit.