Beszámoló az OMÉK 2013 rendezvényről, MME szemmel

Egyesületünk önálló kiállítóként idén szeptember 18 és 22 között először vett részt hazánk legrangosabb mezőgazdasági seregszemléjén, az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállításon. A kiállítás jó alkalom volt arra, hogy az MME munkatársak, önkéntesek találkozzanak, beszélgessenek a természetvédelmi tevékenységünk eredményességét nagyban befolyásoló gazdálkodókkal és a mezőgazdasági ágazat más szereplőivel.

Jelenlétünk lehetőséget teremtett arra is, hogy a kiállításra ellátogató tagjaink és támogatóink átfogóbb képet kaphassanak aktuális munkáinkról. Programjaink közül elsősorban a "Fenntartható természetvédelem magyarországi Natura 2000 területeken"  valamint "A Parlagi sas védelme Magyarországon" projekt épít a földhasználókkal való együttműködésre, mely projekteket munkatársunk a szombati napon a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara standján mutatott be.


A stand képét tovább színesítette az MME Bolt választéka is.

MMe stand (Fotó: Orbán Zoltán)
MME stand
(Fotó: Orbán Zoltán)

 

A részvétel az EU LIFE+ és a Svájci-Magyar Együttműködési Program és a LIFE + program társfinanszírozásával  valósult meg.

 

MME adhat vonal: 13600/40
Hívásával 250 Ft-tal támogatja az MME madárvédelmi munkáját.
Köszönjük!

 

 

Tóth Péter, Nagy Dénes

Kapcsolódó hírek

Kezdő madarász képzés Székesfehérváron

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) Fejér Megyei Helyi Csoportja két napos képzéseket hirdet "Kezdő madarász vagyok!" címmel, amely az ország több pontján eddig nagy sikert aratott. A madarász alapképzés célja, hogy a laikus madárkedvelők számára olyan tudásanyag megszerzését tegye lehetővé, amelynek birtokában bárki sikerélményekkel vághat bele a...

2500 kutató egybehangzóan állítja: az intenzív mezőgazdálkodás elpusztítja a természetet! Európai tudományos műhelyek a Közös Agrárpolitika teljes és azonnali reformját szorgalmazzák.  

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Csongrád megyei Helyi Csoportja fotópályázatot hirdet két témában.