Eseménynaptár

h k sz cs p sz v
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
Szalakóta odú kihelyezése a Kiskunságban

Munkánk nem valósulhatna meg önkéntes csapatunk tagjai nélkül, akik a természetvédelmi és társadalmi munkákban nagyon sok feladatot vállalnak. Túrák vezetése, madárgyűrűzési bemutatók szervezése, odútelepeink fenntartása, fajvédelmi programjaink megvalósítása, szemléletformáló munkáink talán a legfontosabb ezek közül.

Madárgyűrűzési bemutató (Fotó: Lendvai Csaba)

Gyakran veszünk részt oktatási intézmények rendezvényein, ahol madárvédelem többféle aspektusa mellett a nem szeretem állatokkal is foglalkozunk.

Madarásztúrán Adonyban. (Fotó: Lendvai Csaba)

Havonta szervezünk madármegfigyelő túrákat és klubnapokat. Utóbbiak helyszíne a Magyar Természettudományi Múzeum, ahova természetvédelemben dolgozó szakembereket igyekszünk meghívni, de nem hiányozhatnak a munkánkat bemutató vetítések sem.

Élőhelykezelési akció előtt a Homoktövis Természetvédelmi Területen (Fotó: Lendvai Csaba)

Egyik legfontosabb célunk a budapesti helyi védettségű élőhelyek megóvása. A rendszeres adatgyűjtés mellett évente több alkalommal élőhelykezelési akciókat szervezünk.

Szalakóta fióka a Kiskunságban (Fotó: Lendvai Csaba)

Kiemelten foglalkozunk a szalakótával, a gyurgyalaggal, a fehér gólyával, továbbá fokozottan védett ragadozó madarakkal és baglyokkal.

Naplás-tavi program (Fotó: Lendvai Csaba)

Az MME Budapesti Helyi Csoportja az egyesület 1974-es megalakulása óta létezik. A vezetőségében számos nagy név szerepelt, de talán a legfontosabb Schmidt Egon. Jelenleg a csoport elnöke Bajor Zoltán, aki 4 titkár (Berényi Zsombor, Kincses László, Lendvai Csaba és Morandini Pál) segítségével működteti a szervezetet.