Brellos Tamás díjat kapott a Bükki Helyi Csoport alelnöke

Idén Somoskői Péternek ítélte az elnökség a Brellos Tamás díjat, melyhez ezúton is gratulálunk! 

Péter a díjjal (Fotó: Bodnár Katalin)

Mi is a Brellos Tamás díj?

A díj az egyesület azon tagjainak vagy tagok csoportjainak adományozható, akik kiemelkedő teljesítményt nyújtanak a környezeti tudatosság formálása terén, jelentős szerepet töltenek be az ifjúság szemléletformálásában, hozzájárulva ezzel a madár- és természetvédelem eredményeinek növeléséhez.

Röviden Péterről:

1987-ben csatlakozott a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesülethez, hosszú évek óta önkéntese és egyben tisztségviselője a 34. számú Bükki Helyi Csoportnak. Természet iránti lelkesedését, fáradhatatlanságát és példaértékű tevékenységeit, ötleteit sokszor elismeréssel csodáljuk. Jelenleg a Miskolc környéki (és részben egri) madarász élet szervezésén túl kiemelten a fiatal korosztály környezeti nevelésére fordít rengeteg energiát (madarász foglalkozások óvodákban és iskolákban, erdei iskolákban, táborokban stb.), emellett madárgyűrűzéssel és monitoring tevékenységekkel is foglalkozik.

A Tiszalúci Gyűrűzőtábort tavaly negyedik alkalommal szervezte meg, s emellett a nevéhez fűződik többek közt a Miskolci Bagolyles is. A Bükki Helyi Csoport programjainak több mint fele Péter főszervezéséhez fűződik. Külön érdemei közé tartozik, hogy minden (kor)csoportot elér, legyen szó az óvodások szüleiről, nyugdíjas klubokról vagy pedagógusokról.

Péter a természeti értékeinket a gyakorlatban is segíti; többek közt mesterséges költőodúk és fészkek elkészítésével, kihelyezésével, élőhelyek létesítésével - ezen programok köré is önkénteseket szervez minden korosztályból.

Az éves közgyűlés résztvevői tőlünk, balról jobbra: Pálfy Andrea, Dobák András, Somoskői Péter és Sassné Erzsike.
Az éves közgyűlés résztvevői tőlünk, balról jobbra: Pálfy Andrea, Dobák András, Somoskői Péter és Sassné Erzsike.

A Helyi Csoport Tisztségviselőivel és önkénteseivel úgy gondoltuk, ha valaki, akkor Péter az, aki maximálisan megérdemli ezt a kitüntetést.

Ez úton és újra köszönjük Péter a munkádat, és sok kitartást kívánunk a jövőben!

 

Szitta Tamás elnök
Hák Flóra titkár
Godó Laura titkárhelyettes

és az aktív önkéntesek