Az Év madara, a gólyatöcs is védelemre szorul!

A gólyatöcs szeretnivaló madár, és a reflektorfény, amely most rá irányul, arra is alkalmas, hogy elmondjuk: a parti madarak élő- és fészkelőhelyei veszélyben vannak!

A mezőgazdasági és ipari tevékenység, a természeti környezetünk rohamos átalakulása nem hagyta meg eredeti állapotukban ezeket a helyeket sem. A nyolcvanas évek óta fokozatosan felszámolódtak a sekély, szikes tavak, part-menti vizes területek, manapság pedig a klímaváltozás, a kevesebb csapadék jelent veszélyt az itteni madarak túlélésére.

Tudjuk, hogy a megfelelő védelmi eszközökkel a kedvezőtlen folyamatok egy része visszafordítható!

Ha megőrizzük a természetes, szikes tavakat, ha védjük a fészkelőhelyeket, akkor ezek a kedves és szép madarak, mint amilyen a gólyatöcs is, még hosszú ideig velünk lesznek.

Egyesületünk ezért dolgozik, és ezért kérjük az Ön támogatását is. Segítse madárvédő munkánkat! Legyen ez az év a vízparton élő madarak éve!

  • 1000 forinttal az állomány nyomon követését támogatja! A terepi jelenlét biztosítása ehhez elengedhetetlen.
  • 2000 forinttal a tudásátadást támogatja! Minden tapasztalatot igyekszünk megosztani a madarakat szerető emberekkel, hogy együtt védhessük meg tollas barátainkat!
  • 5000 forinttal egyesületünk élőhelyvédelmi munkáját támogatja. Fontos, hogy a vizes élőhelyek megmaradjanak, és biztonságos feltételeket nyújtsanak a vízparti madaraknak!

Köszönjük!

 


 


 

Ha egy felhasználói fiókot kíván létrehozni ezen a weboldalon, a jelölőnégyzetet válassza ki és adjon meg egy Felhasználó nevet Ha már rendelkezik egy felhasználói fiókkal, akkor lépjen be mielőtt befejezi ezt az űrlapot.
Személyes adatok
Dátum formátum (1974-01-06)