Októbertől újra Madarász Suli Szegeden

Az előző év sikere után október 3-án új kezdő csoport indul a Madarász Suli keretében.

Ez milyen madár? – teszik fel nekünk számtalanszor a kérdést egy-egy kirándulás alkalmával, melynek megválaszolása után sokszor hitetlenkedve tekintenek a madarászokra, már-már ördöngösségnek vélve terepi madárismeretüket. Pedig ez a tudás bárki által elsajátítható és fejleszthető, csupán gyakorlás és kitartás kérdése. A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Csongrád Megyei Helyi Csoportja által szervezett Madarász Sulira ezért minden olyan természetszerető jelentkezését várjuk, akit érdekel a madárvilág, de szeretné nagyobb magabiztossággal felismerni a környezetében élő madárfajokat.

A két féléves program első szemesztere 2018. októbertől 2019. januárig tart. A négy hónap alatt 12 elméleti és 6 terepi foglalkozás során mutatjuk be a környezetünkben élő madárfajokat, a városi parkok és vidéki kertek madaraitól kezdve a Dél-Alföld fokozottan védett területeinek madárvilágáig. A résztvevők a madárfajok felismerése mellett a terepi madármegfigyelést és a gyakorlati madárvédelem alapjait egyaránt elsajátíthatják.

Az első foglalkozásra 2018. október 3-án szerdán 16:00-17:00-ig kerül sor, a helyszín az SZTE Juhász Gyula Pedagógusképző Kar épületében található Interaktív Természetismereti Tudástár (Szeged, Boldogasszony sugárút 6., II. emelet). A félév további előadásait szintén szerdánként fogjuk tartani 16:00-17:00-ig, a terepi foglalkozásokra pedig hétvégi délelőttökön kerül sor az előre közösen egyeztetett napokon. A Madarász Suli második szemeszterét csak az első féléven résztvevők számára hirdetjük 2019. februárjától.

A Madarász Sulira jelentkezés alsó korhatára 10 év, a csoport maximum létszáma 20 fő. A jelentkezők fogadása a jelentkezés sorrendjében történik. A terepi foglalkozások során a résztvevők számára távcsövet biztosítunk.

A Madarász Suli első félévének részvételi díja a nem MME tagok részére 10.000 Ft/fő, amely magában foglal egy évi MME tagságot is. MME tagok számára a félév költsége 7000 Ft/fő. A foglalkozások során a legsikeresebben teljesítő résztvevők további értékes ajándékokat nyerhetnek.

Jelentkezés és további információ:
E-mail: csongrad@mme.hu
Tel.: +36 20 328 5831

Az idei Madarász Sulit meghirdető plakát IDE KATTINTVA tölthető le. A következő képek a 2017/2018-as Madarász Suli foglalkozásain készültek (Fotók: Ampovics Zsolt, Csibrány Balázs, Dr. Tokody Béla)