Elfogadták a madárvédelemről és az elektromos szabadvezetékekről szóló Budapest nyilatkozatot

Az áprilisban tartott „Elektromos szabadvezetékek és madárpusztulás Európában” című nemzetközi konferencia résztvevői elfogadták a  "Budapest Nyilatkozatot a madárvédelemről és az elektromos szabadvezetékekről".

MAVIR konferencia (fotó: Szász Péter)


A Nyilatkozat végrehajtása remélhetően a jelenleg szinte teljesen hiányzó európai és Európán túli együttműködés kezdetét jelenti majd a szabadvezetékek és madárpusztulás témában.

A konferencia a 2011-es soros magyar EU elnökség hivatalos programjának részeként az MME, a Vidékfejlesztési Minisztérium és a BirdLife International nemzetközi madárvédelmi szervezet európai irodájának társszervezésében valósult meg. A találkozó házigazdája a Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt. (MAVIR) volt. A konferencián 29 európai és közép-ázsiai ország, az Európai Bizottság, az UNEP-AEWA, hat energia és áramszolgáltató vállalat, szakértők, vállalkozók és civil szervezetek 123 képviselője vett részt.

13 konferencia előadás, 12 poszter, a Budapest Nyilatkozat szövege, valamint a résztvevők listája angol nyelven letölthető innen >>

Szeretnénk köszönetet mondani mindazoknak, akik részvételükkel és támogatásukkal elősegítették a konferencia létrejöttét.

Személyi jövedelemadó 1% felajánlásával nélkülözhetetlen
segítséget nyújthat madárvédelmi munkánkhoz!

A rendelkezéshez szükséges adószámot és
tájékoztatást is tartalmazó nyilatkozatot

letöltheti
itt >>

Köszönjük!


Kovács András
A fenti kis képen a konferencia résztvevői láthatók
(fotó: Szász Péter)

Kapcsolódó hírek

Kezdő madarász képzés Székesfehérváron

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) Fejér Megyei Helyi Csoportja két napos képzéseket hirdet "Kezdő madarász vagyok!" címmel, amely az ország több pontján eddig nagy sikert aratott. A madarász alapképzés célja, hogy a laikus madárkedvelők számára olyan tudásanyag megszerzését tegye lehetővé, amelynek birtokában bárki sikerélményekkel vághat bele a...

2500 kutató egybehangzóan állítja: az intenzív mezőgazdálkodás elpusztítja a természetet! Európai tudományos műhelyek a Közös Agrárpolitika teljes és azonnali reformját szorgalmazzák.  

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Csongrád megyei Helyi Csoportja fotópályázatot hirdet két témában.