Elhunyt Marián Miklós, a magyar ornitológia és herpetológia jeles kutatója

2011. augusztus 7-én, 98 éves korában elhunyt Dr. Marián Miklós, a magyar ornitológia és herpetológia jeles kutatója. Madarászgenerációk felnevelője volt, aki nemcsak a madarak és a természet szeretetéből, de emberi tartásból, szilárd jellemből is példát mutatott.

Marián Miklós portréja (forrás: szegedma.hu)


Temetése családi körben történik, nyilvános búcsúztatása 2011. augusztus 19-én 16:30-kor lesz az újszegedi katolikus templomban (Torontál tér).

Családja kérése, hogy egy szál virágnál többet senki ne hozzon.

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület munkatársai együttérzésüket fejezik ki a gyászoló családnak!

Kapcsolódó hírek

Madármegfigyelés (Fotó: Orbán Zoltán)

A hagyományosan október első hétvégéjére meghirdetett nemzetközi programon idén 35 BirdLife-partner ország madártani szervezete, köztük hazánk képviselője, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) vett részt.

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) madarász ovi programjához környezeti nevelőt keres, megbízási jogviszonyban, vagy vállalkozói szerződéssel, teljesítményarányos bérezéssel.

Az MME Csongrád Megyei Helyi Csoportja online országos madártani versenyt hirdet általános és középiskolások részére. A Beretzk Péter emlékére elnevezett verseny 2019. szeptemberétől 2020. márciusig zajló madárismereti vetélkedő. A versenyen résztvevő diákoknak Magyarország élővilágával kapcsolatos, elsősorban a hazai madárfaunát érintő kérdéseket kell megválaszolniuk.