Elhunyt Marián Miklós, a magyar ornitológia és herpetológia jeles kutatója

2011. augusztus 7-én, 98 éves korában elhunyt Dr. Marián Miklós, a magyar ornitológia és herpetológia jeles kutatója. Madarászgenerációk felnevelője volt, aki nemcsak a madarak és a természet szeretetéből, de emberi tartásból, szilárd jellemből is példát mutatott.

Marián Miklós portréja (forrás: szegedma.hu)


Temetése családi körben történik, nyilvános búcsúztatása 2011. augusztus 19-én 16:30-kor lesz az újszegedi katolikus templomban (Torontál tér).

Családja kérése, hogy egy szál virágnál többet senki ne hozzon.

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület munkatársai együttérzésüket fejezik ki a gyászoló családnak!

Kapcsolódó hírek

Állománycsökkenés 1999-2019 év viszonylatában: Bíbic - 59,6%; Fürj - 62,7%

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) most kiadott elemzése arra hívja fel a figyelmet, hogy miközben folytatódott az agrár élőhelyeken 2005 óta zajló fészkelőállomány-csökkenés, ennek jelei már mutatkoznak a korábban növekedést mutató erdei élőhelyeken fészkelő madárfajoknál is Magyarországon!

Az Európai Bizottság közzétette a Biodiverzitás- és a Termőföldtől az Asztalig Stratégiát Az Európai Bizottság többszöri késlekedés után a tegnapi napon kiadta a régóta várt Biodiverzitás Stratégiát és a Termőföldtől az Asztalig Stratégiát. Ezek a dokumentumok az EU természeti sokféleséggel és élelmiszertermeléssel kapcsolatos szakpolitikájának fő irányait határozzák meg a...

Szívesen részt vennél egy európai szintű fajmegőrző program népszerűsítésében? Szeretnéd, hogy a te alkotásod szerepeljen a fokozottan védett rákosi vipera védelmével foglalkozó projekt hivatalos pólóján? Engedd szabadjára a fantáziád és jelentkezz pályázatunkra!