Fülemülék éjszakája (Fotó: Orbán Zoltán)

Az elkövetkező hetek kora esti és éjszakai óráiban hangzik fel országszerte a világ egyik legszebb hangú madarának, a fülemülének az éneke. Ezért az MME minden év április-májusban Fülemülék éjszakája programokkal várja az érdeklődőket. A hírt folyamatosan frissítjük, bővítjük új helyszínekkel!

Szállj velünk

Felmerülhet a kérdés, hogy mihez és miért. 2014-ben több programhoz is lehetőség van CSATLAKOZni az MME jubileumi rendezvénysorozatában, valamint szeretettel várjuk azokat is, akik az MME tagjaihoz szeretnének CSATLAKOZni ...

Madármegfigyelés (Fotó: Orbán Zoltán)

A Környezet - és Természetvédelmi Oktatóközpontok Országos Szövetsége (KOKOSZ) és a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME), mint konzorciumi partnerek a Svájci - Magyar Együttműködési Program SH/4/10 azonosító számú „Égigérő tanterem” című projekt keretében teszik közzé ezt a felhívást, mely támogatási lehetőséget biztosít alapfokú (1-8. évfolyamos) és középfokú (5-8.

Videofelvételből kivágott kép a parlagi sas fészekbe települt vörös vércse tojásos fészeklaját elpusztító nyestről (Felvétel: termeszetfilm.hu)

Tegnapelőtt éjjel az interneten élőben is látható volt, ahogyan a bekamerázott parlagisas-fészekben költő vörösvércse-pár tojását egy nyest fogyasztotta el, miután könnyedén felmászott a 20 méter magasan levő, közel két méter magasságú fészekbe.

Ártéri erdő (Fotó: MME archívum)

A Pro Vértes Közalapítvány izgalmas fotó- és videópályázatot hirdet általános iskola felső tagozatos és középiskolás diákok számára „Fedezd fel a helyi természeti értékeket!” címmel.

Mocsári teknős (Fotó:Nagy Károly)

Az MME Kétéltű–és Hüllővédelmi Szakosztálya a tavalyi nagy sikerre való tekintettel 2014-ben is rajzpályázatot hirdet „Az év hüllője, a mocsári teknős” néven. Várjuk olyan alkotókedvű gyerekek jelentkezését, akiktől nem áll távol a hüllők világa. Alkotásra fel!

Meseolvasás (Forrás: http://www.ezmegazin.hu/)

Az „Ünneplőbe öltözött madaraink” pályázatunk versek és mesék/történetek kategóriájában megszületett a várva várt eredmény.

Madármegfigyelés (Fotó: Dexler Szilárd)

A Környezet-és Természetvédelmi Oktatóközpontok Országos Szövetsége (KOKOSZ) és a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME), mint konzorciumi partnerek a Svájci - Magyar Együttműködési Program SH/4/10 azonosító számú „Égigérő tanterem” című projekt keretében teszik közzé azt a felhívást, mely támogatási lehetőséget biztosít óvodás gyermekek erdei óvoda programban való részvételéhez.

Fehér gólya (Fotó: Orbán Zoltán)

2014 – a tizenharmadik országos fehérgólya-felmérés éve. Március 21-e környékén megérkezett a vonuló fehér gólyák első nagy hulláma Afrika felől Magyarországra és azóta is nagy számban foglalják el fészkeiket az akár tízezer kilométeres vándorútról érkező gázlómadarak.

Felsős kategória 1. hely Vuk Annamária

3.012 darab alkotás érkezett be az MME-be az „Ünneplőbe öltözött madaraink” pályázatunkra. A legnagyobb érdeklődés a rajz kategóriát övezte, ám szép számmal érkeztek versek, mesék és történetek is.

Oldalak