Fülemülék éjszakája (Fotó: Orbán Zoltán)

Az elkövetkező hetek kora esti és éjszakai óráiban hangzik fel országszerte a világ egyik legszebb hangú madarának, a fülemülének az éneke. Ezért az MME minden év április-májusban Fülemülék éjszakája programokkal várja az érdeklődőket. A hírt folyamatosan frissítjük, bővítjük új helyszínekkel!

Szállj velünk

Felmerülhet a kérdés, hogy mihez és miért. 2014-ben több programhoz is lehetőség van CSATLAKOZni az MME jubileumi rendezvénysorozatában, valamint szeretettel várjuk azokat is, akik az MME tagjaihoz szeretnének CSATLAKOZni ...

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) munkatársai - a "Madarak határok nélkül" projekt keretében - idén is több kamerát szereltek fel a fehér gólyák életének tanulmányozására.

Madármegfigyelés (Fotó: Orbán Zoltán)

A Környezet - és Természetvédelmi Oktatóközpontok Országos Szövetsége (KOKOSZ) és a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME), mint konzorciumi partnerek a Svájci - Magyar Együttműködési Program SH/4/10 azonosító számú „Égigérő tanterem” című projekt keretében teszik közzé ezt a felhívást, mely támogatási lehetőséget biztosít alapfokú (1-8. évfolyamos) és középfokú (5-8.

Videofelvételből kivágott kép a parlagi sas fészekbe települt vörös vércse tojásos fészeklaját elpusztító nyestről (Felvétel: termeszetfilm.hu)

Tegnapelőtt éjjel az interneten élőben is látható volt, ahogyan a bekamerázott parlagisas-fészekben költő vörösvércse-pár tojását egy nyest fogyasztotta el, miután könnyedén felmászott a 20 méter magasan levő, közel két méter magasságú fészekbe.

Ártéri erdő (Fotó: MME archívum)

A Pro Vértes Közalapítvány izgalmas fotó- és videópályázatot hirdet általános iskola felső tagozatos és középiskolás diákok számára „Fedezd fel a helyi természeti értékeket!” címmel.

Mocsári teknős (Fotó:Nagy Károly)

Az MME Kétéltű–és Hüllővédelmi Szakosztálya a tavalyi nagy sikerre való tekintettel 2014-ben is rajzpályázatot hirdet „Az év hüllője, a mocsári teknős” néven. Várjuk olyan alkotókedvű gyerekek jelentkezését, akiktől nem áll távol a hüllők világa. Alkotásra fel!

Meseolvasás (Forrás: http://www.ezmegazin.hu/)

Az „Ünneplőbe öltözött madaraink” pályázatunk versek és mesék/történetek kategóriájában megszületett a várva várt eredmény.

Madármegfigyelés (Fotó: Dexler Szilárd)

A Környezet-és Természetvédelmi Oktatóközpontok Országos Szövetsége (KOKOSZ) és a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME), mint konzorciumi partnerek a Svájci - Magyar Együttműködési Program SH/4/10 azonosító számú „Égigérő tanterem” című projekt keretében teszik közzé azt a felhívást, mely támogatási lehetőséget biztosít óvodás gyermekek erdei óvoda programban való részvételéhez.

Fehér gólya (Fotó: Orbán Zoltán)

2014 – a tizenharmadik országos fehérgólya-felmérés éve. Március 21-e környékén megérkezett a vonuló fehér gólyák első nagy hulláma Afrika felől Magyarországra és azóta is nagy számban foglalják el fészkeiket az akár tízezer kilométeres vándorútról érkező gázlómadarak.

Oldalak