Ismét üzemelnek etető webkameráink!

Mostantól nemcsak az otthoni és munkahelyi etetőink életét figyelhetjük meg, de a világháló segítségével élőben követhetjük nyomon az MME újra indult etető webkameráinak képét is. Az etetőkamerák mellett üzemelnek a nagyhalászi és zalaistvándi fehér gólya, valamint a fővárosi vörös vércse fészekkamerák is. Ezekre ilyenkor, költési időszakon kívül is érdemes rá-rápillantani, mert egy kis szerencsével érdekes vendégeket figyelhetünk meg rajtuk.

MME etető webkamera képe.


Napközben bármikor megpihenhetnek a fészkeken ragadozók, elsősorban héja, karvaly és vörös vércse, ritkábban akár vándorsólyom is, éjszaka pedig izgalmas vendég lehet ezeken egy-egy erdei fülesbagoly, macskabagoly vagy gyöngybagoly is. Az sem elképzelhetetlen, hogy a fészkek "hivatalos" lakói tűnnek fel a képen, hiszen az elmúlt években több tucatnyi fehér gólya telel át, és ezek a madarak előszeretettel éjszakáznak, sziesztáznak a fészkek biztonságában.

MME etető webkamera képe.
MME etető webkamera képe.
A nagyhalászi fehér gólya fészekkamera képe.
Etetőkamera I. >> Etetőkamera II. >> Nagyhalászi gólya >>Zalaistvándi gólya fészekkamera képe.
Vörös vércse kamera képe.

Zalaistvándi gólya >>
Vörös vércse >>Az MME aktuálisan működő kamerái a Napi madárvédelem és
Környezeti nevelés menüpontok alatti Webkamerák
oldalon érhetőek el a képekre vagy a kép
alatti szövege kattintva.


Ha bárki, bármi érdekeset lát, az egérrel a képre mutatva, majd a jobb gomb/Kép mentése parancsot aktiválva lehet felvételt készíteni, ami a saját archívumba is elmenthető, illetve megosztható akár az MME Facebook oldalán is.

Köszönjük az MME Monitoring Központ nyíregyházi munkatársainak munkáját, amivel biztosítják a kamerák lehető legfolyamatosabb működését!


Mindenkinek jó nézelődést és érdekes madármegfigyelési
élményeket kívánunk!


Köszönjük, hogy egy százalék felajánlásával az MME madárvédelmi munkáját támogatta!Orbán Zoltán

Kapcsolódó hírek

Állománycsökkenés 1999-2019 év viszonylatában: Bíbic - 59,6%; Fürj - 62,7%

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) most kiadott elemzése arra hívja fel a figyelmet, hogy miközben folytatódott az agrár élőhelyeken 2005 óta zajló fészkelőállomány-csökkenés, ennek jelei már mutatkoznak a korábban növekedést mutató erdei élőhelyeken fészkelő madárfajoknál is Magyarországon!

Az Európai Bizottság közzétette a Biodiverzitás- és a Termőföldtől az Asztalig Stratégiát Az Európai Bizottság többszöri késlekedés után a tegnapi napon kiadta a régóta várt Biodiverzitás Stratégiát és a Termőföldtől az Asztalig Stratégiát. Ezek a dokumentumok az EU természeti sokféleséggel és élelmiszertermeléssel kapcsolatos szakpolitikájának fő irányait határozzák meg a...

Szívesen részt vennél egy európai szintű fajmegőrző program népszerűsítésében? Szeretnéd, hogy a te alkotásod szerepeljen a fokozottan védett rákosi vipera védelmével foglalkozó projekt hivatalos pólóján? Engedd szabadjára a fantáziád és jelentkezz pályázatunkra!