Jól éreztük magunkat a XVII. Fehértó Napján

A progamot szervező Körös-Maros Nemezeti Park Igazgatóság (KMNPI) munkatársai beszámolója szerint 2.500-3.000 látogatót vonzott idén is az egész napos "XVII. Fehér-tó Napja" rendezvény Kardoskúton.

Fehértó Napja, Kardoskút - 2016. szeptember 17. (Fotó: Orbán Zoltán).

A KMNPI nyílt napján az érdeklődők bejuthatnak a Fehértő fokozottan védett, egyébként nem látogatható területeire is. Az idei nyár sok esőjének köszönhetően a tómeder keleti részében volt víz, így változatos medávilágban gyünyörködhettek a távcsövekbe, teleszkópokba pillantó madármegfigyelők.

A rendezvény fesztivál eseményei szokás szerint a Kardoskúti Múzeum és Pusztaközpontban várták a gyerekeket és felnőtteket. Itt kapott helyet a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) sátra is, ahol az egyesület által koordinált kékvércse-védelmi LIFE+ projekttel, játszószőnyeggel, játékos fejtörőkkel és a Madárbarát kert program eszközeivel vártuk az érdeklődőket.

A játszószőnyeg nagy sikert aratott – a gyerekek játszhattak, miközben szüleik kényelmesen pihenhettek is (Fotó: Orbán Zoltán).
A játszószőnyeg nagy sikert aratott – a gyerekek játszhattak, miközben szüleik
kényelmesen pihenhettek is.

Az ilyen események fő célja nem csak az, hogy betekintést adjunk a munkánkba, de válaszoljuk az emberek „madaras” és természetvédelmi kérdéseire is (Fotó: Orbán Zoltán).
Az ilyen események fő célja nem csak az, hogy betekintést adjunk a munkánkba,
de válaszoljuk az emberek „madaras” és természetvédelmi kérdéseire is.

Köszönjük önkénteseinknek az egész napos munkát, a nemzeti park munkatársainak pedig az ismételt vendéglátást ezen a jó hangulatú eseményen! (Fotó: Orbán Zoltán)
Köszönjük önkénteseinknek az egész napos munkát, a nemzeti park munkatársainak
pedig azismételt vendéglátást ezen a jó hangulatú eseményen!
(Fotók: Orbán Zoltán)

 

Orbán Zoltán

A ”Kék vércse védelme a Kárpát-medencében” (LIFE11 NAT/HU/000926)
programot az Európai Unió LIFE alapja támogatja.

A ”Kék vércse védelme a Kárpát-medencében” (LIFE11 NAT/HU/000926) program
partnerei: a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (projekt koordinátor),
a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság, a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság,
a Magyar Természettudományi Múzeum, a Raptor Protection of Slovakia és a
The State Nature Conservancy of the Slovak Republic

www.falcoproject.eu

Kapcsolódó hírek

A harkályséta résztvevői

Szombaton, a 19. Tatai Vadlúd Sokadalom keretében sikeresen lezajlott az újonnan alakult Harkályvédelmi Munkacsoport első nyilvános eseménye.   

Madárbarát ajándékok

Van az embereknek egy olyan, irigylésre méltó kis csoportja, akik rendkívül összeszedetten intézik a karácsonyi ajándékbeszerzést. Ők azok, akik akár már nyáron is megvesznek egy olyan tárgyat, amiről tudják, hogy jó karácsonyi ajándék lesz egy ismerősük, családtagjuk számára. Ők azok, akik kimaradnak a decemberben oly jól ismert karácsonyi stresszből és békésen rajzolják a...

Kezdő madarász képzés

A tavalyi nagy sikerre való tekintettel az MME Börzsönyi Helyi Csoportja ismét két napos képzést hirdet "Kezdő madarász vagyok!" címmel. A madarász alapképzés célja, hogy a laikus madárkedvelők számára olyan tudásanyag megszerzését tegye lehetővé, melynek birtokában bárki sikerélményekkel vághasson bele a terepi madármegfigyelésbe, az etetők és itatók madarainak...