Kitüntetés

2018. március 15-én Széchenyi-díjat kapott Varga Zoltán, a biológiai tudomány Eötvös József-koszorús doktora, a Debreceni Egyetem Természettudományi és Technológiai Kar Biológiai és Ökológiai Intézete Evolúciós Állattani és Humánbiológiai Tanszékének professor emeritusa, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület örökös tagja.

A molekuláris filogenetikai vizsgálatok hazai bevezetését és az eurázsiai hegyvidéki élővilág történetének kutatását is magába foglaló nagy jelentőségű tudományos munkája, valamint a hazai nemzeti parkok és védett területek zoológiai kutatása mellett a nemzetközi természetvédelmi ökológia területén is meghatározó tevékenysége elismeréseként kapta meg a Széchenyi-díjat. 

A Széchenyi-díj a legmagasabb rangú magyar kitüntetések közé tartozik, amit az államfő ad át, a díjjal a tudományos élet kiválóságait ismerik el. 

Prof. Dr. Varga Zoltán az MME Hajdú-Bihar Megyei Helyi Csoportjának elnöke volt 1989-2007 között. 2001 óta az MME Örökös tagja. Tevékenységével aktívan hozzájárult az MME ismertségének növeléséhez, a Hajdú-Bihar megyében megvalósult MME programokhoz. A hazai és nemzetközi természetvédelem kiemelkedő alakjai közé tartozik!

Gratulálunk a díjhoz és további sikeres, aktív életet kívánunk!

Kapcsolódó hírek

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület fővárosi központi irodája munkatársat keres, heti 40 órás junior Pénzügyi projektasszisztens munkakör betöltésére. Jelentkezési határidő: 2019. június.06

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület 2019. május 18-án a MOM Kulturális Központban tartotta éves Küldöttközgyűlését.

Idén az MME szervezésében, a felsőtárkányi Nyugati Kapu Oktató- és Látogatóközpontban zajlott a Madarak és Fák Napja országos verseny.