Madarak és Fák Napja Nógrád megyében

Az MME Nógrád Megyei Helyi Csoportja két helyszínen is várja különböző programokkal az érdeklődőket a Madarak és Fák Napja alkalmából.

Szemlélődő kisgyerek (Fotó: Papp Ferenc)


Május 10-én 13-17 óra között Salgótarjánban az Eresztvényi Madárparkba (Salgótarjánból a 11B helyi járatú autóbusszal lehet megközelíteni) várjuk a madárbarátokat. A programok között szerepel a park bemutatása, odúlakó madarak megfigyelése, játékos vetélkedő.

Játékos tanulás (Fotó: Papp Ferenc)
Játékos tanulás
(Fotó: Papp Ferenc)


Május 11-12-én 10-15 óra között Ipolytarnócon az Ipolytarnóci Ősmaradványok Természetvédelmi Területen folytatódik a madarak megfigyelése, ami kibővül a Mi világunk, a Mezőföld Természetfotó Egyesület kiállításával.

Plakát


További információ: Papp Ferenc nograd@mme.hu

Papp Ferenc
MME Nógrád Megyei Helyi Csoport

A fenti kis képen szemlélődő kisgyerek látható
(Fotó: Papp Ferenc)Kapcsolódó hírek

Egy, a Facebookra feltöltött képek közül, mely a gólyamészárlást ábrázolja

Nem tudjuk felmérni, hogy csak abban az információ buborékban kavart-e hatalmas port a libanoni gólyamészárlás híre, amelyben mi, itt az MME-nél élünk, vagy tényleg mindenki erről beszél.

Műfecskefészkeket otthon is egyszerűen és olcsón tudunk készíteni – segítünk, hogy közösen segíthessünk (Fotók: Orbán Zoltán)

Az eresz alá költöző molnárfecskék és füsti fecskék költése műfészkekkel segíthető. Cikkünkben a fecskeműfészek-készítés otthon is könnyen és olcsón megvalósítható lépéseit mutatjuk be, remélve, hogy sokan fogadják ilyen otthonokkal az április-májusban költeni kezdő fecskéket.

Az MME Kétéltű–és Hüllővédelmi Szakosztálya a hagyományokhoz hűen 2019-ben is rajzpályázatot hirdet. De kiről is szól a pályázat? Nem másról, mint az év kétéltűjéről, a foltos szalamandráról! Várjuk olyan alkotókedvű gyerekek és felnőttek jelentkezését, akiktől nem áll távol a kétéltűek világa. Alkotásra fel!