Madáretető-túra és gyűrűző-bemutató a Hajógyári-szigeten

Az MME Budapesti Helyi Csoportja gyűrűzéssel egybekötött madármegfigyelő-túrát szervez a Hajógyári-szigeten december 4-én (vasárnap) 9 és 12 óra között. A madarak évek óta tartó folyamatos etetésével nagyban hozzájárultunk a változatos fauna kialakulásához, amit most teleszkópok segítségével szeretnénk bemutatni.

széncinege kézben


Találkozó a sziget "K" hídja melletti parkolóban.

Innen indulva először meglátogatjuk a tagjaink által fenntartott madáretetőt, amit főleg szén- és kék cinegék, valamint pintyfélék látogatnak. Közben folyamatosan madárgyűrűző bemutatót tartunk a sziget középső részén található tiszafás részen. Később madarászsétát vezetünk a sziget csúcsához, hogy megnézzük a vízimadarakat (elsősorban réceféléket).

A program időjárástól függően 12:00 óráig tart, csatlakozni bármikor lehet!

Térkép a programról
A program helyszíneKöszönjük, hogy egy százalék felajánlásával az MME madárvédelmi munkáját támogatta!
A fenti kis képen kézben tartott széncinege látható
(fotó: Orbán Zoltán
)


Kapcsolódó hírek

Állománycsökkenés 1999-2019 év viszonylatában: Bíbic - 59,6%; Fürj - 62,7%

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) most kiadott elemzése arra hívja fel a figyelmet, hogy miközben folytatódott az agrár élőhelyeken 2005 óta zajló fészkelőállomány-csökkenés, ennek jelei már mutatkoznak a korábban növekedést mutató erdei élőhelyeken fészkelő madárfajoknál is Magyarországon!

Az Európai Bizottság közzétette a Biodiverzitás- és a Termőföldtől az Asztalig Stratégiát Az Európai Bizottság többszöri késlekedés után a tegnapi napon kiadta a régóta várt Biodiverzitás Stratégiát és a Termőföldtől az Asztalig Stratégiát. Ezek a dokumentumok az EU természeti sokféleséggel és élelmiszertermeléssel kapcsolatos szakpolitikájának fő irányait határozzák meg a...

Szívesen részt vennél egy európai szintű fajmegőrző program népszerűsítésében? Szeretnéd, hogy a te alkotásod szerepeljen a fokozottan védett rákosi vipera védelmével foglalkozó projekt hivatalos pólóján? Engedd szabadjára a fantáziád és jelentkezz pályázatunkra!