MAVIR Madárvédelmi Konferencia 2011

A MAVIR Zrt. az idén is megrendezi hálózati madárvédelmi konferenciáját. Az eseményen, az elmúlt évek eredményeinek ismertetésén túl szó lesz a hálózat menti madárvédelem jelentőségéről, lehetőségeiről, itthoni és külföldi tapasztalatairól. A részvétel regisztrációhoz kötött!

Kerecsensólyom költőláda traverzen (Fotó: Orbán Zoltán)..


A konferencián az MME mellett valamennyi hálózati engedélyes vállalat, a Szlovák ragadozómadár-védelmi Egyesület, a romániai Milvus Group és a Bolgár Madárvédelmi Társaság is képviselteti magát.

Helyszín: MAVIR székház, Jedlik terem (1031 Budapest, Anikó u. 4.)
Időpont: 2011. november 23. (szerda)


A konferencia plakátja itt letölthető >>Köszönjük, hogy egy százalék felajánlásával az MME madárvédelmi munkáját támogatta!


MAVIR
A fenti kis kép egy korábbi MAVIR konferencián készült
(fotó: Szász Péter)

Kapcsolódó hírek

Fiatal vörösbegy (Fotó: Orbán Zoltán)

Itt a nyár utolsó hónapja. Augusztusban a legtöbb faj esetében lezárul a költési szezon, a fiókák már elhagyták a fészket és megkezdték szülői segítség nélküli önálló életüket.

Altaj expedició (Fotó: Bagyura János)

A Bonni Egyezmény által életre hívott nemzetközi kerecsensólyom-védelmi program megvalósításának részeként, az előző években megkezdett munkát folytatva, Bagyura János, Kazi Róbert Prommer Mátyás 2019 június 6-21. közötti időszakban Mongóliában az Altaj-hegységben végzett megfigyeléseket, a mongol kollégákkal közösen.

12. éves hím kerecsensólyom  a fiókáival (Fotó: Bagyura János)

A kerecsensólyom fajmegőrzési program keretében fiókanevelési időszakban (május közepe június eleje) évente közel húsz fészekhez  a MAVIR segítségével vadmegfigyelő kamerákat helyezünk ki. Az akció célja a zsákmányállatok meghatározása, a párokban történt változások megfigyelése, valamint a fióka korban történt mortalitás okainak a pontosabb megismerése.