Szaktanácsadói képzés

2019. december 5-én "A pannon gyepek és kapcsolódó élőhelyek hosszú távú megőrzése az Országos Natura 2000 Priorizált Intézkedési Terv stratégiai intézkedéseinek megvalósításával LIFE IP GRASSLAND-HU (LIFE17 IPE/HU/000018)" című projekt keretében megtörtént a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara szaktanácsadóinak első agrár-természetvédelmi képzése.

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület egyik fontos feladata a projekten belül, hogy az agrár és természetvédelmi szakemberek tudását és szemléletét különböző képzésekkel közelebb hozza egymáshoz. Az eltérő szemléletek összehangolása kiemelten fontos azokon a természetvédelmi területeken, ahol az élőhely fennmaradásához kifejezetten szükséges a mezőgazdasági művelés. A NAK szaktanácsadói hálózata sok és sokféle ügyben támogatja a gazdálkodókat, ezért az ő képzésük hatékonyan járul hozzá a fenntarthatóbb gyepkezelési gyakorlatok elterjedéséhez. A december elején megtartott képzést Rezneki Rita tartotta, aki az MME Natura 2000 gyepterületek természetközeli kezeléséről szóló kézikönyvét szerkesztette.

Kapcsolódó hírek

Az Oculudentavis valószínűleg apró rovarokkal táplálkozott (illusztráció: Han Zhixin)

Egy kínai, amerikai és kanadai kutatókból álló kutatócsoport azt állítja, hogy megtalálta a világ eddigi legkisebb méretű dinoszauruszát. Az őslényt az egyik kutató a legfurcsább leletként írta le, amivel valaha találkozott.

Csatlakozz te is a Föld Órájához! Ahogy minden évben, úgy idén is lesz Föld Órája! A világ legnagyobb önkéntes akciója keretében most arra kérünk mindenkit, hogy március 28-ától egy – vagy akár több – vállalással álljon ki a természet és a fenntarthatóság mellett.

Kedves szülők, tisztelt pedagógusok, a mostani nehéz helyzetben szeretnénk a figyelmükbe ajánlani az elmúlt évek fejlesztéseit, amit a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület hozott létre. A fejlesztések segíthetik a pedagógusok tanórákra való felkészülését vagy az órák, szakkörök élményszerűbbé tételével a tanulók motiválását.