Olykor köd lepi a tatai Öreg-tavat, de az MME már javában készül a Sokadalomra

A Tatai Vadlúd Sokadalom immár VIII. alkalommal lesz vendége az Öreg-tónak. Évről-évre vissza térünk, hogy egy káprázatos jelenség segítségével mutathassunk valamit a madárvédelemről, munkánkról és az ember személyes lehetőségeiről.

 

Fotó: Szánthó Gábor

Az egész napos program keretében lesz játszóház, kreatív környezeti nevelési foglalkozásokkal, vetítésre kerülnek az MME saját filmjei, s lehetőség lesz megtekinteni az MTV Zöld 7-es című versenyének 2 győztes madaráról készült kisfilmet is. A sétára vágyóknak lesz élőkép-kivetítés narrátorral, természetvédelmi könyv-, kiadvány- és madárfestmény-vásár és megismerkedhetnek a helyi kézművesek-, helyi termelők portékáival is. Az érdeklődőket Madárbarát kert előadás és teleszkópos madármegfigyelés, a profi madarászokat pedig egész napos madármegfigyelési verseny is várja.

Tata környékén is erősen lehűlt a levegő, a nagy köd miatt nehezen megítélhető a fajok aránya, most megközelítően 15 000 madár van a tatai Öreg-tónál. Ha várakozásaink beigazolódnak, ezen a héten még több ezer madarat hoz a hirtelen jött hideg levegő.
 
 
 
 
 Támogatta Izland, Liechtenstein és Norvégia, az EGT Finanszírozási Mechanizmuson és a Norvég Finanszírozási Mechanizmuson keresztül.
 
 
 

Kapcsolódó hírek

Parlagi sasok (Fotó: Horváth Márton)

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) a nemzetipark-igazgatóságokkal és más civil természetvédelmi szervezetekkel együttműködve idén januárban tizenhetedik alkalommal szervezte meg a hazánkban telelő sasok éves számlálását.

A madarász alapképzés célja, hogy a laikus madárkedvelők számára olyan tudásanyag megszerzését tegye lehetővé, melynek birtokában bárki sikerélményekkel vághasson bele a madármegfigyelésbe, az etetők és itatók madarainak meghatározásába.

Az MME Kétéltű–és Hüllővédelmi Szakosztálya – hagyományaihoz hűen – 2020-ban is rajzpályázatot hirdet. Pályázni az év hüllője, a keresztes vipera megalkotásával, illetve melanisztikus – azaz fekete – erdei siklók, kockás siklók, vízisiklók rajzaival lehet.