Túzokvédelmi beszámoló

Elkészült az MME túzokvédelmi programjának 2003. évi beszámolója a bihari síkon folyó védelmi munkáról.

A túzokvédelmi program az egyesületünk kiemelt tevékenységei közé tartozik, a túzok egyike a hazánkban élő, globálisan veszélyeztetett madárfajoknak, állománya csak emberi segítséggel maradhat fent. Az MME foglalkozik a veszélyeztetett fészkek feltérképezésével, megszerzi őrzésüket, monitoring munkát végez, téli túzokvédelmi akciókat szervez és kapcsolatot tart fent a gazdálkodókkal és együttműködik a természetvédelmi hatósággal.

További információ:
Túzokvédelmi program | Fajvédelmi tervek | A 2003. évi beszámoló

Kapcsolódó hírek

Állománycsökkenés 1999-2019 év viszonylatában: Bíbic - 59,6%; Fürj - 62,7%

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) most kiadott elemzése arra hívja fel a figyelmet, hogy miközben folytatódott az agrár élőhelyeken 2005 óta zajló fészkelőállomány-csökkenés, ennek jelei már mutatkoznak a korábban növekedést mutató erdei élőhelyeken fészkelő madárfajoknál is Magyarországon!

Az Európai Bizottság közzétette a Biodiverzitás- és a Termőföldtől az Asztalig Stratégiát Az Európai Bizottság többszöri késlekedés után a tegnapi napon kiadta a régóta várt Biodiverzitás Stratégiát és a Termőföldtől az Asztalig Stratégiát. Ezek a dokumentumok az EU természeti sokféleséggel és élelmiszertermeléssel kapcsolatos szakpolitikájának fő irányait határozzák meg a...

Szívesen részt vennél egy európai szintű fajmegőrző program népszerűsítésében? Szeretnéd, hogy a te alkotásod szerepeljen a fokozottan védett rákosi vipera védelmével foglalkozó projekt hivatalos pólóján? Engedd szabadjára a fantáziád és jelentkezz pályázatunkra!