Karácsonyi madárgyűrűzés a Farkas-erdőben

2017. december 28. 09.00 - 12.00

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Budapesti Helyi Csoportja bemutató madárgyűrűzést tart az újpesti Farkas-erdőben.
Időpont: 2017.december 28 (csütörtök), 9-12 óra között folyamatosan.
Program: madárgyűrűzés és az ehhez használt eszközök bemutatása Sarlós Dávid és Kocsi Attila gyűrűzők vezetésével. A gyerekeknek lehetőségük lesz egy-egy madár megsimogatására is. A 9-12 órás időtartam alatt fél-egy órás időtartamra is érdemes eljönni gyermekekkel, hiszen a program kötetlen, bármikor be lehet kapcsolódni. A gyűrűzés alkalmával van lehetőség közeli madárfotók elkészítésére is.
A program díjmentes!
Találkozó: Budapest, IV. kerület, Káposztásmegyer I. lakótelepen, a Farkaserdő utca és a Nádasdy Kálmán utca találkozásánál 9 órakor. A később érkezők az információs táblák segítségével találhatják meg a gyűrűzési pontot ami innen 50 méter séta az erdőben.
Megközelítése: 14-es villamos Bőröndös utcai megállójától kb. 6 perc sétával a lakótelepen keresztül. 126-os busszal a Dunakeszi megállónál kell leszállni. 20E busznak a Művelődési Központ nevű megállójától 15 perces sétával lehet megközelíteni a helyszínt. 296-os busszal a Dunakeszi utcánál kell leszállni.
A program jellegéből adódóan, a kevés mozgás és a várható hideg miatt különösen meleg öltözet ajánlott!

További információ: Kincses László 20/48-44-810

Gyakori vendég a Farkas-erdőben a kék cinege (Fotó: Lendvai Csaba)
Gyakori vendég a Farkas-erdőben a kék cinege (Fotó: Lendvai Csaba)