Bükki Helyi Csoport

Eseménynaptár

h k sz cs p sz v
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
 
 
 
Fotó:  Szitta Tamás

A ragadozómadár védelem fontos eleme a fajspecifikus műfészkek kihelyezése. A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság illetve az MME bükki helyi csoport működési területén többszáz műfészek szolgálja ezt a célt melyekben az elmúlt évtizedek alatt, szinte az összes nálunk előforduló és gallyfészkeket építő és nem építő ragadozómadár faj költött már.

Szajkó

A november is eseménydúsan telt el a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Bükki Helyi Csoportjának az életében. Íme egy kis ízelítő az Eger környéki rendezvényekből:

 

Egyik örökbefogadható odúlakónk: A kék cinege (Fotó: Jakab Sándor)

Csoportunk több, mint 20 éve foglalkozik a madarak életét és fészkelését segítő mesterséges költőodúk kihelyezésével és karbantartásával. Adományotokkal ezen odúlakó madaraink védelmét majd' 30-an segítettétek, köszönjük! 

Kampányunk véget ért, s a segítségetekkel 60 mesterséges odú elkészítését tettétek lehetővé.

Madarász foglalkozás az Érsekkertben (Fotó: Leskó Gabriella)

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) zöld szervezetként különösen fontosnak tartja, hogy a gyerekekben már óvodás korban kialakuljon a természet iránti szeretet és tisztelet. Ezen területen a pedagógusok által végzett munka döntő fontosságú a jövő nemzedék életében, környezetéhez való hozzáállásában.

Az alábbi oldalon a helyi csoport tisztségviselőinek bemutatkozását és feladatköreit olvashatjátok: 

Szitta Tamás elnök - Eger és környéke, Borsodi-mezőség, ragadozómadár védelem:
Mail: tamas.szitta@gmail.com, Tel.: 30/239-4532,

Kuvik portré (Fotó: Golen Gerhárd)

Ezen az oldalon a Bükki Helyi Csoport kuvikvédelmi tevékenységéről olvashattok... 

Vörösbegyek (Fotó: Jónás Bianka)

Miért jó MME tagnak lenni? A kérdést 14 aktív tagunknak tettük föl. A válaszok betekintést nyújthatnak az egyesületi életbe és az önkéntesség örömeibe. Tájékoztató jellegűek lehetnek azoknak, akik nincsenek teljesen tisztában a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület munkáival, a tagság mibenlétével.

Rajzpályázatot hirdet az MME Bükki Helyi Csoportja általános-, és középiskolások részére, melynek témája: A búbosbanka fiókái! A művek 2015. november 22-ig küldhetőek be, majd Egerben kiállításra kerülnek!

Oldalak