Bükki Helyi Csoport

Eseménynaptár

h k sz cs p sz v
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
 
Zengőlégy faj (Fotó: Kónya Máté)

„Mentsük meg a méheket és a gazdákat!”

Ezzel a szlogennel szólítja meg a felelősen gondolkodó állampolgárokat az EU szintű kezdeményezés, melyhez helyi csoportunk is csatlakozott. 

Békászó sas   Fotó: Szitta Tamás

A békászó sas (Aquila pomarina) - hazánk ritka fészkelő madara - a Bükki Helyi Csoport fajvédelmi programjának kiemelten fontos ragadozómadara, melynek védelmével az 1980-as évek óta foglalkozunk. Helyi csoprtunk ragadozómadár védelemben jártas tagjai évek óta aktívan részt vesznek e ritka madár hazai állományának megóvásában.

Fotó:  Szitta Tamás

A ragadozómadár védelem fontos eleme a fajspecifikus műfészkek kihelyezése. A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság illetve az MME bükki helyi csoport működési területén többszáz műfészek szolgálja ezt a célt melyekben az elmúlt évtizedek alatt, szinte az összes nálunk előforduló és gallyfészkeket építő és nem építő ragadozómadár faj költött már.

Szajkó

A november is eseménydúsan telt el a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Bükki Helyi Csoportjának az életében. Íme egy kis ízelítő az Eger környéki rendezvényekből:

 

Egyik örökbefogadható odúlakónk: A kék cinege (Fotó: Jakab Sándor)

Csoportunk több, mint 20 éve foglalkozik a madarak életét és fészkelését segítő mesterséges költőodúk kihelyezésével és karbantartásával. Adományotokkal ezen odúlakó madaraink védelmét majd' 30-an segítettétek, köszönjük! 

Kampányunk véget ért, s a segítségetekkel 60 mesterséges odú elkészítését tettétek lehetővé.

Elnök: Szitta Tamás
Mail: tamas.szitta@gmail.com
Tel.: 30/239-4532

Alelnök: Somoskői Péter 
Mail: somoskoipeter@t-email.hu
Tel.: 30/207-0225

Titkár: Godó Laura
Mail: godolaura0306@gmail.com
Tel.: 70/779-6707

Kuvik portré (Fotó: Golen Gerhárd)

Ezen az oldalon a Bükki Helyi Csoport kuvikvédelmi tevékenységéről olvashattok... 

Vörösbegyek (Fotó: Jónás Bianka)

Miért jó MME tagnak lenni? A kérdést 14 aktív tagunknak tettük föl. A válaszok betekintést nyújthatnak az egyesületi életbe és az önkéntesség örömeibe. Tájékoztató jellegűek lehetnek azoknak, akik nincsenek teljesen tisztában a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület munkáival, a tagság mibenlétével.

Oldalak