Szaktanácsadói képzés

2019. december 5-én "A pannon gyepek és kapcsolódó élőhelyek hosszú távú megőrzése az Országos Natura 2000 Priorizált Intézkedési Terv stratégiai intézkedéseinek megvalósításával LIFE IP GRASSLAND-HU (LIFE17 IPE/HU/000018)" című projekt keretében megtörtént a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara szaktanácsadóinak első agrár-természetvédelmi képzése.

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület egyik fontos feladata a projekten belül, hogy az agrár és természetvédelmi szakemberek tudását és szemléletét különböző képzésekkel közelebb hozza egymáshoz. Az eltérő szemléletek összehangolása kiemelten fontos azokon a természetvédelmi területeken, ahol az élőhely fennmaradásához kifejezetten szükséges a mezőgazdasági művelés. A NAK szaktanácsadói hálózata sok és sokféle ügyben támogatja a gazdálkodókat, ezért az ő képzésük hatékonyan járul hozzá a fenntarthatóbb gyepkezelési gyakorlatok elterjedéséhez. A december elején megtartott képzést Rezneki Rita tartotta, aki az MME Natura 2000 gyepterületek természetközeli kezeléséről szóló kézikönyvét szerkesztette.

Kapcsolódó hírek

2021 év madara szavazás fajai (balról jobbra): cigánycsuk, kis őrgébics, sordély (grafikák: Kókay Szabolcs)

A 2021 év madara szavazás mindhárom énekesmadár faja az agrár élőhelyekhez kötődik, ezért az itt folyó gazdálkodási gyakorlat indikátor madarainak is tekinthetők. A nagytáblás, sok kemikáliát használó, intenzív kultúrák élőhely átalakítása mindegyikükre negatívan hat. Ezért bármely madár kapja is a legtöbb szavazatot, általa 2021-ben fokozott figyelmet tudunk fordítani a...

Szeretettel meghívjuk az érdeklődőket 2020. július 24-én 14 órakor kezdődő Vönöczky Schenk Jakab mellszobrának felavatására.

Felnőtt kategória, I. helyezett: Nagy Eszter Lelle

Az idei évben meghirdetett „Nem mind mérges, ami fekete” című rajzpályázatunkra az ország számos pontjáról, összesen 717 egyedi, igényes és ötletes pályamunka érkezett. Úgy gondoljuk, rajzpályázatunk elérte célját: az alkotóknak sikerült megmutatni a keresztes vipera és a melanisztikus erdei siklók, kockás siklók és vízisiklók szépségét és különlegességét.