Szaktanácsadói képzés

2019. december 5-én "A pannon gyepek és kapcsolódó élőhelyek hosszú távú megőrzése az Országos Natura 2000 Priorizált Intézkedési Terv stratégiai intézkedéseinek megvalósításával LIFE IP GRASSLAND-HU (LIFE17 IPE/HU/000018)" című projekt keretében megtörtént a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara szaktanácsadóinak első agrár-természetvédelmi képzése.

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület egyik fontos feladata a projekten belül, hogy az agrár és természetvédelmi szakemberek tudását és szemléletét különböző képzésekkel közelebb hozza egymáshoz. Az eltérő szemléletek összehangolása kiemelten fontos azokon a természetvédelmi területeken, ahol az élőhely fennmaradásához kifejezetten szükséges a mezőgazdasági művelés. A NAK szaktanácsadói hálózata sok és sokféle ügyben támogatja a gazdálkodókat, ezért az ő képzésük hatékonyan járul hozzá a fenntarthatóbb gyepkezelési gyakorlatok elterjedéséhez. A december elején megtartott képzést Rezneki Rita tartotta, aki az MME Natura 2000 gyepterületek természetközeli kezeléséről szóló kézikönyvét szerkesztette.

Kapcsolódó hírek

MME Madárbarátok Boltja 2020.10.20-tól határozatlan ideig szünetelteti a személyes kiszolgálást. A webshopon keresztül leadott rendeléseket fogadni tudjuk és postázzuk. Megértéseteket kérjük!

Az idei év mindenki számára máshogyan alakult, mint ahogy azt megszokhattunk. Mi, a Tatai Vadlúd Sokadalom szervezői viszont 2020-ban is mindent megteszünk, hogy a természetszerető embereknek eljuttassuk a vadludak megfigyelésének élményét. Habár a Sokadalom az Önök biztonsága érdekében az eddigi formájában nem kerül megszervezésre, így is számos lehetőséget biztosítunk a...

Az állásfoglalás aláírása 2020. október 14-én (Fotó: MME - Egerer Anna)

Változik az agrártáj, egyre nagyobbak a szántóföldi táblák, eltűnőben vannak a szegélyélőhelyek, a természetes élőhelyfoltok.  A mezőgazdasági természeti sokféleség csökkenése egyre látványosabb. Ezt felismerve a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME), az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) és az Országos Magyar Méhészeti Egyesület (OMME) vezetői közös...