Olykor köd lepi a tatai Öreg-tavat, de az MME már javában készül a Sokadalomra

A Tatai Vadlúd Sokadalom immár VIII. alkalommal lesz vendége az Öreg-tónak. Évről-évre vissza térünk, hogy egy káprázatos jelenség segítségével mutathassunk valamit a madárvédelemről, munkánkról és az ember személyes lehetőségeiről.

 

Fotó: Szánthó Gábor

Az egész napos program keretében lesz játszóház, kreatív környezeti nevelési foglalkozásokkal, vetítésre kerülnek az MME saját filmjei, s lehetőség lesz megtekinteni az MTV Zöld 7-es című versenyének 2 győztes madaráról készült kisfilmet is. A sétára vágyóknak lesz élőkép-kivetítés narrátorral, természetvédelmi könyv-, kiadvány- és madárfestmény-vásár és megismerkedhetnek a helyi kézművesek-, helyi termelők portékáival is. Az érdeklődőket Madárbarát kert előadás és teleszkópos madármegfigyelés, a profi madarászokat pedig egész napos madármegfigyelési verseny is várja.

Tata környékén is erősen lehűlt a levegő, a nagy köd miatt nehezen megítélhető a fajok aránya, most megközelítően 15 000 madár van a tatai Öreg-tónál. Ha várakozásaink beigazolódnak, ezen a héten még több ezer madarat hoz a hirtelen jött hideg levegő.
 
 
 
 
 Támogatta Izland, Liechtenstein és Norvégia, az EGT Finanszírozási Mechanizmuson és a Norvég Finanszírozási Mechanizmuson keresztül.
 
 
 

Kapcsolódó hírek

2021 év madara szavazás fajai (balról jobbra): cigánycsuk, kis őrgébics, sordély (grafikák: Kókay Szabolcs)

A 2021 év madara szavazás mindhárom énekesmadár faja az agrár élőhelyekhez kötődik, ezért az itt folyó gazdálkodási gyakorlat indikátor madarainak is tekinthetők. A nagytáblás, sok kemikáliát használó, intenzív kultúrák élőhely átalakítása mindegyikükre negatívan hat. Ezért bármely madár kapja is a legtöbb szavazatot, általa 2021-ben fokozott figyelmet tudunk fordítani a...

Szeretettel meghívjuk az érdeklődőket 2020. július 24-én 14 órakor kezdődő Vönöczky Schenk Jakab mellszobrának felavatására.

Felnőtt kategória, I. helyezett: Nagy Eszter Lelle

Az idei évben meghirdetett „Nem mind mérges, ami fekete” című rajzpályázatunkra az ország számos pontjáról, összesen 717 egyedi, igényes és ötletes pályamunka érkezett. Úgy gondoljuk, rajzpályázatunk elérte célját: az alkotóknak sikerült megmutatni a keresztes vipera és a melanisztikus erdei siklók, kockás siklók és vízisiklók szépségét és különlegességét.