Olykor köd lepi a tatai Öreg-tavat, de az MME már javában készül a Sokadalomra

A Tatai Vadlúd Sokadalom immár VIII. alkalommal lesz vendége az Öreg-tónak. Évről-évre vissza térünk, hogy egy káprázatos jelenség segítségével mutathassunk valamit a madárvédelemről, munkánkról és az ember személyes lehetőségeiről.

 

Fotó: Szánthó Gábor

Az egész napos program keretében lesz játszóház, kreatív környezeti nevelési foglalkozásokkal, vetítésre kerülnek az MME saját filmjei, s lehetőség lesz megtekinteni az MTV Zöld 7-es című versenyének 2 győztes madaráról készült kisfilmet is. A sétára vágyóknak lesz élőkép-kivetítés narrátorral, természetvédelmi könyv-, kiadvány- és madárfestmény-vásár és megismerkedhetnek a helyi kézművesek-, helyi termelők portékáival is. Az érdeklődőket Madárbarát kert előadás és teleszkópos madármegfigyelés, a profi madarászokat pedig egész napos madármegfigyelési verseny is várja.

Tata környékén is erősen lehűlt a levegő, a nagy köd miatt nehezen megítélhető a fajok aránya, most megközelítően 15 000 madár van a tatai Öreg-tónál. Ha várakozásaink beigazolódnak, ezen a héten még több ezer madarat hoz a hirtelen jött hideg levegő.
 
 
 
 
 Támogatta Izland, Liechtenstein és Norvégia, az EGT Finanszírozási Mechanizmuson és a Norvég Finanszírozási Mechanizmuson keresztül.
 
 
 

Kapcsolódó hírek

Közönséges késeidenevér (Fotó: Forrásy Csaba)

Viszonylag nagytermetű denevérfaj, egy kifejlett állat súlya akár 25 gramm is lehet. Elterjedési területe a mérsékelt égövi Európa, illetve a Közel-Kelet és Közép-Ázsia, ahol több alfaját is leírták már.

Torzonborz madár párosító játék

Köszönjük Szert-Szabó Dorottyának, és kedves márkájának, a Torzonborznak, hogy csatlakozik a Gondoskodó Termék programunkhoz!

Tojó fehérhátú fakopáncs

A fehérhátú fakopáncs minden tekintetben a legérdekesebb harkály fajunk. A Harkályvédelmi Szakosztály a faj országos felmérést tűzte ki célul a 2021-22-es években. Az alábbiakban a 2021-es felmérés eredményeit mutatjuk be.