32. Sumonyi Nyári Madárgyűrűző Tábor

Az MME Baranya Megyei Csoportja 32. alkalommal is megszervezi nagy sikerű nyári táborát a Sumonyi Madárvonulás-kutató Állomáson. A táborozók számos hazai madárfajt ismerhetnek meg testközelből, Sumonyban a program kezdete óta 146 madárfaj több százezer példányát jelölték már meg.

Baranya Megyei Csoport logó


Időpont:
2012. július 21. - szeptember 16. között folyamatosan, heti turnusokban.
Az első 8 turnusra csak május 25-ig lehet jelentkezni!
Az alsó korhatár: 13 év.

További információ a jelentkezéshez >>

Az ország számos megyéjében várjuk a táborozni vágyókat, ezek közül itt lehet válogatni.

Örvös rigó kézben (fotó: Lukács Zoltán)
A madárgyűrűző-állomás 146. faja egy örvös rigó
(fotó: Lukács Zoltán)


Az állomáson április végén fejeződött be a hagyományos tavaszi madárgyűrűző tábor. A résztvevők 8 héten keresztül folyamatosan fogták be és jelölték a madarakat. Összesen 57 madárfaj 3.476 példányát gyűrűzték meg. Száz példánynál többet csilpcsalpfüzikéből (108), széncinegéből (110), foltos nádiposzátából (138), erdei szürkebegyből (149), tengelicből (324), barátposzátából (393), mezei verébből (406), vörösbegyből (541) és zöldikéből (725) fogtak. Ellenőriztek továbbá 4 külföldi gyűrűs madarat is (egy cseh gyűrűs foltos nádiposzátát, egy holland gyűrűs kis poszátát, egy horvát gyűrűs fülemülesitkét és egy lengyel gyűrűs zöldikét). A tábor munkájában 56 ember vett részt.1% az MME támogatására - www.mme.hu
MME 1% rendelkezési nyilatkozat.

Személyi jövedelemadó 1% felajánlásával nélkülözhetetlen
segítséget nyújthat madárvédelmi munkánkhoz!

A rendelkezéshez szükséges adószámot és
tájékoztatást is tartalmazó nyilatkozatot

letöltheti
itt >>

Köszönjük!


Kapcsolódó hírek

Fiatal vörösbegy (Fotó: Orbán Zoltán)

Itt a nyár utolsó hónapja. Augusztusban a legtöbb faj esetében lezárul a költési szezon, a fiókák már elhagyták a fészket és megkezdték szülői segítség nélküli önálló életüket.

Altaj expedició (Fotó: Bagyura János)

A Bonni Egyezmény által életre hívott nemzetközi kerecsensólyom-védelmi program megvalósításának részeként, az előző években megkezdett munkát folytatva, Bagyura János, Kazi Róbert Prommer Mátyás 2019 június 6-21. közötti időszakban Mongóliában az Altaj-hegységben végzett megfigyeléseket, a mongol kollégákkal közösen.

12. éves hím kerecsensólyom  a fiókáival (Fotó: Bagyura János)

A kerecsensólyom fajmegőrzési program keretében fiókanevelési időszakban (május közepe június eleje) évente közel húsz fészekhez  a MAVIR segítségével vadmegfigyelő kamerákat helyezünk ki. Az akció célja a zsákmányállatok meghatározása, a párokban történt változások megfigyelése, valamint a fióka korban történt mortalitás okainak a pontosabb megismerése.