32. Sumonyi Nyári Madárgyűrűző Tábor

Az MME Baranya Megyei Csoportja 32. alkalommal is megszervezi nagy sikerű nyári táborát a Sumonyi Madárvonulás-kutató Állomáson. A táborozók számos hazai madárfajt ismerhetnek meg testközelből, Sumonyban a program kezdete óta 146 madárfaj több százezer példányát jelölték már meg.

Baranya Megyei Csoport logó


Időpont:
2012. július 21. - szeptember 16. között folyamatosan, heti turnusokban.
Az első 8 turnusra csak május 25-ig lehet jelentkezni!
Az alsó korhatár: 13 év.

További információ a jelentkezéshez >>

Az ország számos megyéjében várjuk a táborozni vágyókat, ezek közül itt lehet válogatni.

Örvös rigó kézben (fotó: Lukács Zoltán)
A madárgyűrűző-állomás 146. faja egy örvös rigó
(fotó: Lukács Zoltán)


Az állomáson április végén fejeződött be a hagyományos tavaszi madárgyűrűző tábor. A résztvevők 8 héten keresztül folyamatosan fogták be és jelölték a madarakat. Összesen 57 madárfaj 3.476 példányát gyűrűzték meg. Száz példánynál többet csilpcsalpfüzikéből (108), széncinegéből (110), foltos nádiposzátából (138), erdei szürkebegyből (149), tengelicből (324), barátposzátából (393), mezei verébből (406), vörösbegyből (541) és zöldikéből (725) fogtak. Ellenőriztek továbbá 4 külföldi gyűrűs madarat is (egy cseh gyűrűs foltos nádiposzátát, egy holland gyűrűs kis poszátát, egy horvát gyűrűs fülemülesitkét és egy lengyel gyűrűs zöldikét). A tábor munkájában 56 ember vett részt.1% az MME támogatására - www.mme.hu
MME 1% rendelkezési nyilatkozat.

Személyi jövedelemadó 1% felajánlásával nélkülözhetetlen
segítséget nyújthat madárvédelmi munkánkhoz!

A rendelkezéshez szükséges adószámot és
tájékoztatást is tartalmazó nyilatkozatot

letöltheti
itt >>

Köszönjük!


Kapcsolódó hírek

A fecskefészkek leverése, a fehér gólyák fészkeinek eltávolítása, a kilombosodott fásszárú növényzet megsemmisítése nem csak törvénytelen, de olyan élőhelyrombolást jelent, ami rontja hazánk ellenálló képességét a klímaváltozás negatív hatásaival szemben is (Fotók: Orbán Zoltán)

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) arra figyelmeztet, hogy a nem megfelelően végzett épületfelújítások, települési vezetékhálózat oszlopkarbantartások, fa- és bokorkivágások súlyos természetvédelmi károkat okoznak.

Február 09-10-én sikeresen lezajlott a Madárszámlálók és Madárgyűrűzők III. Országos Találkozója (MMOT). A két napon 97 felmérő és madárgyűrűző volt jelen, ismerhette meg az elmúlt év közösen elért eredményeit, valamint az idei évben tervezett és még előttünk álló feladatokat. A rendezvényen a munkákban közreműködő önkénteseink és a nemzeti parkok munkatársai is nagy számban...

A madarász alapképzés célja, hogy a laikus madárkedvelők számára olyan tudásanyag megszerzését tegye lehetővé, melynek birtokában bárki sikerélményekkel vághasson bele a madármegfigyelésbe, az etetők és itatók madarainak meghatározásába.