Aktuális táboraink

Frissítve: 2017.11.14.

Tisztelt Érdeklődők!
A táborokat megyénkénti betűrendes felsorolásban találják meg az alábbiakban. A listát a beérkező új információkkal folyamatosan frissítjük (lásd a fenti dátumot). Kérjük, olvassák el figyelmesen az egyes táborok tájékoztatóit és érdeklődés esetén vegyék fel a kapcsolatot a megadott szervezővel a további információkért.
Élményekben gazdag táborozást kívánunk!

 

Kirándulás tata (Fotó: Orbán Zoltán)

Baranya megye  

18. Sumonyi Tél-tavaszi Madárgyűrűző Tábor
A tábor 2017. december 2 – 2018. március 4. között hétvégeken (szombat-vasárnap, péntek délutáni érkezéssel), 2018. március 11 – április 22. között folyamatosan, heti turnusokban működik a legzordabb időjárási körülmények között is.

A részvételi szándékot az aktuális hétvége előtt legalább egy héttel a Baranya Természeti Értékeiért Alapítvány 20/334-4608-as mobilszámán, az MME Baranya Megyei Csoportja 72/312-227-es telefonszámán vagy elektronikus úton (baranyamadar@hu.inter.net, mmepecs@hu.inter.net) lehet jelezni. A jelentkező az időpont egyeztetését követően vehet részt a tábor munkájában.

A folyamatosan működő ciklus esetében jelentkezni hasonló módon kell, de legalább két héttel az aktuális hét előtt. Egy-egy alkalommal 8 fő elhelyezésére van lehetőség. A jelentkezéseket a beérkezés sorrendjében vesszük figyelembe. Túljelentkezés esetén a részvételre más időpontot egyeztetünk.

A jelentkezés feltétele MME tagok esetében az érvényes tagsági igazolvány.
A részvétel alsó korhatára 13 év, mely alól a szervező indokolt esetben felmentést adhat (pl. családok részvétele).

Elhelyezés a tábor fűthető téglaépületében, ahol a tisztálkodási lehetőségek is adottak.
Részvételi díj: az alapítvány önkéntesei és az MME tagjai számára 500 Ft, külső érdeklődők számára 800 Ft abban az esetben, ha legalább egy éjszakát eltöltenek a táborban. Az összeget több alkalommal történő részvétel esetén is csak egyszer kell befizetni a helyszínre történő érkezéskor. A táborozók ellátásukról saját maguk gondoskodnak. Főzésre van lehetőség! Huzamosabb tartózkodás esetén a szükséges élelmiszerek a helyi boltban is beszerezhetők.

A tábor télen is megközelíthető személygépkocsival, kivéve a vastag hótakaróval fedett időszakokat. Rossz útviszonyok esetén (esők, hóolvadás utáni sár) csak jó vezetési tapasztalatok birtokában ajánlott a személygépkocsis közlekedés.

Hozni kell:
Hálózsák vagy takarók, esőköpeny, gumicsizma vagy vízálló bakancs, megfelelő téli öltözet, egyéni tisztálkodó felszerelés, WC papír, gyertya, fej- vagy zseblámpa, papucs, élelmiszer.

 

Zala megye

 

Fenékpusztai Madártani Állomás
Helyszín: Fenékpuszta vasútállomás épülete "mögött"
Időpont: Az Állomás egész évben működik, ám nem minden nap van madárgyűrűzés.
Megközelíthetőség:
vonat: a Budapest-Keszthely vonalon vagy Balatonszentgyörgy átszállás Keszthely felé a Fenékpuszta Madártani megállóig.
buszjárat: Fenékpuszta megálló (Berki csárda)
autó: 71-es útról a  115 km táblánál a Balaton felé  lefordulni, a köves út a Madártani Állomásra vezet.
Program: szakmai munka elsajátítása, gyűrűző vizsgára felkészülés, madárszedés megtanulása, madárgondozás, odú tisztítás, kaszálás, villanypásztor telepítés, fotózás stb.
A "Madarász tanösvény" bármikor önállóan is megtekinthető.
Szervező: Benke Szabolcs és Darázsi Zsolt (MME Zala megyei helyi csoport)
Benke Szabolcs  T:20/519-2721
Darázsi Zsolt  e-mail: darazsizsolt@zelkanet.hu, T:30/520-5968