Elhunyt Szögi Lajos

A Magyar Madártani Egyesület munkatársai együttérzésüket fejezik ki az

Olaszliszkán tragikus körülmények között elhunyt Szögi Lajos családjának és hozzátartozóinak. Szögi Lajos 1977-ben, gimnazistaként csatlakozott az MME-hez, s azóta szabadidejét és tehetségét a természet, és benne a madárvilág védelmének szentelte.

Két évtizede tanította ugyanerre a tiszavasvári és környékbeli gyerekeket is az iskolában, a táborokban, a Madarász ovi, és Madarász suli foglakozásokon. Remek humorral, és óriási türelemmel segített nekik észrevenni és felismerni a természet közvetlen környezetükben is fellelhető csodáit, rengeteg tudást, élményt, örömteli pillanatot ajándékozva ezzel "gyerekeinek".

Szögi Lajost munkatársai és diákjai egyaránt tisztelték és szerették. Elvesztésével a Madártani Egyesület egy felkészült, lelkes és rendkívül emberséges munkatársát, pedagógusát veszítette el.

A Kabay János Általános Iskola az árván maradt gyermekei megsegítésére, a család hozzájárulásával számlát nyitott a Tiszavasvári Takarékszövetnél. Az adományokat az alábbi számlaszámon várják: 68700016-10136757

Kapcsolódó hírek

Áprilisi programajánló

Végre igazi tavasz van! Helyi csoportjaink igazán kitettek magukért, rengeteg programunk lesz! Várunk mindenkit szeretettel!

Kezdő madarász képzés Debrecenben

A madarász alapképzés célja, hogy a laikus madárkedvelők számára olyan tudásanyag megszerzését tegye lehetővé, melynek birtokában bárki sikerélményekkel vághasson bele a madármegfigyelésbe, az etetők és itatók madarainak meghatározásába.

A Fejér Megyei Helyi Csoport két napos képzést hirdet "Kezdő madarász vagyok!" címmel, amely az ország több pontján eddig nagy sikert aratott. A madarász alapképzés célja, hogy a laikus madárkedvelők számára olyan tudásanyag megszerzését tegye lehetővé, melynek birtokában bárki sikerélményekkel vághasson bele a madármegfigyelésbe, az etetők és itatók madarainak meghatározásába.