Elhunyt Szögi Lajos

A Magyar Madártani Egyesület munkatársai együttérzésüket fejezik ki az

Olaszliszkán tragikus körülmények között elhunyt Szögi Lajos családjának és hozzátartozóinak. Szögi Lajos 1977-ben, gimnazistaként csatlakozott az MME-hez, s azóta szabadidejét és tehetségét a természet, és benne a madárvilág védelmének szentelte.

Két évtizede tanította ugyanerre a tiszavasvári és környékbeli gyerekeket is az iskolában, a táborokban, a Madarász ovi, és Madarász suli foglakozásokon. Remek humorral, és óriási türelemmel segített nekik észrevenni és felismerni a természet közvetlen környezetükben is fellelhető csodáit, rengeteg tudást, élményt, örömteli pillanatot ajándékozva ezzel "gyerekeinek".

Szögi Lajost munkatársai és diákjai egyaránt tisztelték és szerették. Elvesztésével a Madártani Egyesület egy felkészült, lelkes és rendkívül emberséges munkatársát, pedagógusát veszítette el.

A Kabay János Általános Iskola az árván maradt gyermekei megsegítésére, a család hozzájárulásával számlát nyitott a Tiszavasvári Takarékszövetnél. Az adományokat az alábbi számlaszámon várják: 68700016-10136757

Kapcsolódó hírek

A fecskefészkek leverése, a fehér gólyák fészkeinek eltávolítása, a kilombosodott fásszárú növényzet megsemmisítése nem csak törvénytelen, de olyan élőhelyrombolást jelent, ami rontja hazánk ellenálló képességét a klímaváltozás negatív hatásaival szemben is (Fotók: Orbán Zoltán)

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) arra figyelmeztet, hogy a nem megfelelően végzett épületfelújítások, települési vezetékhálózat oszlopkarbantartások, fa- és bokorkivágások súlyos természetvédelmi károkat okoznak.

Február 09-10-én sikeresen lezajlott a Madárszámlálók és Madárgyűrűzők III. Országos Találkozója (MMOT). A két napon 97 felmérő és madárgyűrűző volt jelen, ismerhette meg az elmúlt év közösen elért eredményeit, valamint az idei évben tervezett és még előttünk álló feladatokat. A rendezvényen a munkákban közreműködő önkénteseink és a nemzeti parkok munkatársai is nagy számban...

A madarász alapképzés célja, hogy a laikus madárkedvelők számára olyan tudásanyag megszerzését tegye lehetővé, melynek birtokában bárki sikerélményekkel vághasson bele a madármegfigyelésbe, az etetők és itatók madarainak meghatározásába.