IV. Herpetológiai Előadóülés

Az MME Kétéltű- és Hüllővédelmi Szakosztálya 2014. február 17-én tartja előadóülését a Magyar Természettudományi Múzeum Semsey Andor előadótermében (1083 Budapest, Ludovika tér 2). A már hagyománnyá vált előadóülés célja, hogy lehetőséget biztosítson minden kétéltűekkel és hüllőkkel foglalkozó természetvédőnek, kutatónak, hallgatónak, vagy érdeklődőnek, hogy megismerje mások munkáját.

Program:

A találkozó egy 30 perces angol nyelvű előadással kezdődik, amelyet Jaime Bosch, a Madridi Természettudományi Múzeum herpetológus kutatója tart a kétéltűeket világszerte pusztító kitridiomikózis elleni harcról, és annak hatékonyságáról a spanyol kétéltűpopulációk védelmében.

A nyitó előadás után 10 perces előadások valamint poszterek formájában lehet összefoglalni a kutatási témákat. A részletes programot a 2. körlevélben tesszük közzé.

Előadás/poszter verseny hallgatók számára:
a hallgatók prezentációi közül szakmai zsűri választja ki a legjobbat és szerzőjét díjban részesíti.

Jelentkezés és absztrakt-küldés:
Az előadóülésre jelentkezni a kitöltött jelentkezesi lap, és előadás/poszter bemutatása esetén a rövid összefoglaló elküldésével lehet (max. 200 szó). A jelentkezési lapot ide kattintva lehet letölteni, amit kérünk a jvoros_kukac_nhmus.hu e-mail címre beküldeni. A jelentkezés és absztrakt-küldés határideje: 2014. február 2.

Poszterek
A poszterek kihelyezéséhez biztosítunk poszterállványokat, viszont a posztersín rögzítést a szerzőnek kell megoldania.

Egy résztvevő csak egy előadást tarthat, és egy posztert mutathat be. Ha az előadást bejelentő első szerző nem jelenik meg a rendezvényen, előadása elmarad.


Regisztráció:

A találkozón való részvétel ingyenes. Kérünk ugyanakkor minden résztevőt, akár előadó, akár csak hallgató, hogy a jelentkezési lapot töltse ki és küldje el, hogy a szervezők megfelelően elő tudják készíteni a rendezvényt. A rendezvényen kizárólag az vehet részt, aki előzetesen regisztrált!


Rendezők:

- Vörös Judit (Magyar Természettudományi Múzeum, Budapest)

- Kiss István (Szent István Egyetem)

- és az MME KHVSZ vezetősége

A műhelytalálkozó rendezője a Magyar Természettudományi Múzeum, a Magyar Biológiai Társaság Ökológiai Szakosztálya és a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Kétéltű- és Hüllővédelmi Szakosztálya.

Támogatók:

A műhelytalálkozó ötletgazdája és fő anyagi támogatója a Magyar Természettudományi Múzeum. A találkozóhoz jelentős anyagi támogatást nyújt a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Kétéltű- és Hüllővédelmi Szakosztálya a Svájci-Magyar Együttműködés társfinanszírozásával megvalósuló "Fenntartható természetvédelem magyarországi Natura 2000 területeken" projekt (SH/4/8) keretében.


Kapcsolat – további információ:

A találkozót érintő kérdésekkel a műhelytalálkozó szervezőbizottságát keressék: Vörös Judit, Magyar Természettudományi Múzeum, Budapest, 1088 Baross u. 13. Tel: 1-267-71-00, Fax: 1-267-34-62, e-mail: jvoros_kukac_nhmus.hu.

 

logó

 

1% az MME támogatására - www.mme.hu 1% az MME támogatási nyilatkozat - www.mme.hu

Személyi jövedelemadó 1% felajánlásával nélkülözhetetlen
segítséget nyújthat madárvédelmi munkánkhoz!

A rendelkezéshez szükséges adószámot és
tájékoztatást is tartalmazó nyilatkozatot

letöltheti
itt >>

Köszönjük!

 

MME adhat vonal: 13600/40

Hívásával 250 Ft-tal támogatja az MME madárvédelmi munkáját.
Köszönjük!

 

 

A fenti kis képen erdei sikló látható
(Fotó: Orbán Zoltán)

Kapcsolódó hírek

Parlagi sasok (Fotó: Horváth Márton)

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) a nemzetipark-igazgatóságokkal és más civil természetvédelmi szervezetekkel együttműködve idén januárban tizenhetedik alkalommal szervezte meg a hazánkban telelő sasok éves számlálását.

A madarász alapképzés célja, hogy a laikus madárkedvelők számára olyan tudásanyag megszerzését tegye lehetővé, melynek birtokában bárki sikerélményekkel vághasson bele a madármegfigyelésbe, az etetők és itatók madarainak meghatározásába.

Az MME Kétéltű–és Hüllővédelmi Szakosztálya – hagyományaihoz hűen – 2020-ban is rajzpályázatot hirdet. Pályázni az év hüllője, a keresztes vipera megalkotásával, illetve melanisztikus – azaz fekete – erdei siklók, kockás siklók, vízisiklók rajzaival lehet.