Lezárult a széncinege évéhez kapcsolódó rajzpályázatunk

Lezárult a széncinege évéhez kapcsolódó rajzpályázatunk, 212 pályamű érkezett az ország szinte valamennyi régiójából. A zsűrinek nehéz dolga volt a nyertesek kiválasztásánál mert rengeteg ötletes és igényesen kivitelezett rajz érkezett.

széncinege (fotó: Lóki Csaba)


Kategóriánként (óvódás, alsó- és felső tagozatos iskolások) 3-3 rajzot díjaztunk. Az ajándékokat postán juttatjuk el a nyerteseknek.

Gratulálunk a győzteseknek!
Gál Csaba, óvodás kategória - 3. helyezett
Bobrán Csenge, óvodás kategória - 2. helyezett
Cselédes-Horváth Sarolta, óvodás kategória - 1. helyezett
Kurucz Anna Cseperke, alsó tagozatos kategória - 3. helyezett

Heiszig Regó, alsó tagozatos kategória - 2. helyezett
Lugosi Csenge Anna, alsó tagozatos kategória - 1. helyezett

Pataki Angelika, felső tagozatos kategória - 3. helyezett

Kőrösi Áron, felső tagozatos kategória - 2. helyezett

Fialowski Réka, felső tagozatos kategória - 1. helyezett

Köszönjük, hogy egy százalék felajánlásával az MME madárvédelmi munkáját támogatta!A fenti kis képen széncinege látható
(fotó: Lóki Csaba)


Kapcsolódó hírek

Az Egyesült Királyságban jelenleg kevesebb, mint 50 nagy goda pár van. Többségük két helyen, a Nene és az Ouse Wash területén, a lápvidéken költ. (Fotó: https://rspb.org.uk)

Az RSPB Természetvédelmi Kutatóközpontban mintegy 60 teljes munkaidőben dolgozó kutató foglalkozik a világ fajvédelmi problémáival. A kutatócsoport a gázlómadarakat fenyegető veszélyekre koncentrál és a „Nagy goda Projekt” az egyik ilyen nagy jelentőségű projekt lesz az elkövetkezendő években.

uráli bagoly, füleskuvik, erdei  fulesbagoly (fotó: Szilágyi Attila)

A baglyok mindig is különleges szerepet töltöttek be az emberek életében. Sok hiedelem, monda kötődik hozzájuk, a bölcsesség szimbólumának tekintik őket, pedig nem kivételesen intelligens madarak. Viszont tollszerkezetük, különleges érzékszerveik és éjszakai életmódjuk miatt valóban érdekesek. E hangtalanul repülő éjszakai ragadozók a 2020-as év madara jelöltjei, amelyeket a...

Börzsönyi szalamandra-túránk résztvevői

A nyár beköszöntével kicsit összefoglalnánk az "Év kétéltűje - a foltos szalamandra - 2019" kampányunk első félévét - talán egy kicsit a dicsekvés és nem titkoltan a hasonló rendezvények szervezésére buzdítás szándékával.