Sikeresen lezajlott a székesfehérvári vadmadárkórház madárbemutatója

Sikeresen lezajlott a fehérvári vadmadárkórház bemutatkozó programja május 21-én. Az érdeklődők testközelből láthattak számos különböző ragadozómadár fajt, köztük kabasólymot, harris-héját, bengáli uhut, vándorsólymot, macskabaglyot, erdei fülesbaglyot és héját.

madárbemutató Székesfehérváron (fotó: Gajdóczi Mónika)

A jelenlevők részt vehettek egy pusztai sas bemutatón, melyet Szathmáry Szabolcs tartott „A levegő urai” címmel, de fellépett madaraival többek között Egyed István solymász is, az MME Fejér Megyei Helyi Csoportjának aktív tagja.  A ragadozók mellett az élőmadár kiállításon népszerű volt egy kék-sárga arapapagáj is.

Egyed István solymász (fotó: Gajdóczi Mónika)
Szathmáry Szabolcs is részt vett az eseményen (fotó: Gajdóczi Mónika)


A rendezvényen átadták a „Madármentés, lélekmentés” gyerekrajz pályázat díjait, a beérkezett munkákból kiállítást rendeztek a Szabd Művelődés Házában.

A gyerekeknek még számos programon volt lehetőségük részt venni: a helyszínen, volt kézműves foglalkozás, arcfestés is. A nap F. Dőry Magdolna versmondó „A Bagoly” című irodalmi estjével zárult.

A madárkórház munkatársai már 1992 óta foglalkoznak vadon élő madarak gyógyításával, egyelőre a HÉROSZ állatotthon telephelyén működnek. Önkéntesek, támogatók jelentkezését várják, következő programjuk az Alba Plázában a Civil Piactéren lesz. Gyerekeknek nyári tábort is szerveznek.
Köszönjük, hogy egy százalék felajánlásával az MME madárvédelmi munkáját támogatta!

Lovranits Júlia
Fotók: Gajdóczi Mónika,
dr Berkényi Tamás


Kapcsolódó hírek

Áprilisi programajánló

Végre igazi tavasz van! Helyi csoportjaink igazán kitettek magukért, rengeteg programunk lesz! Várunk mindenkit szeretettel!

Kezdő madarász képzés Debrecenben

A madarász alapképzés célja, hogy a laikus madárkedvelők számára olyan tudásanyag megszerzését tegye lehetővé, melynek birtokában bárki sikerélményekkel vághasson bele a madármegfigyelésbe, az etetők és itatók madarainak meghatározásába.

A Fejér Megyei Helyi Csoport két napos képzést hirdet "Kezdő madarász vagyok!" címmel, amely az ország több pontján eddig nagy sikert aratott. A madarász alapképzés célja, hogy a laikus madárkedvelők számára olyan tudásanyag megszerzését tegye lehetővé, melynek birtokában bárki sikerélményekkel vághasson bele a madármegfigyelésbe, az etetők és itatók madarainak meghatározásába.