Szeptember első szombatja idén is a Rákosi Vipera Napja

Idén immár ötödik alkalommal rendezzük meg a Rákosi Vipera Napját. A hagyományoknak megfelelően szeptember első szombatján - szeptember 7-én találkozhat velünk több magyarországi állatkertben.

Ezen a napon felhívjuk a figyelmet a biológiai sokféleség csökkenésére, mely folyamat megállításához egy mérges kígyó védelme is éppen olyan fontos, mint más fajok állományának megőrzése. Ahogy korábban, az idén is kiadványokkal, játékokkal, vetélkedőkkel várjuk az érdeklődőket valamennyi korosztályból.

 

A következő helyszíneken találkozhatnak velünk az érdeklődők:

- Budapest: Fővárosi Állat és Növénykert

- Győr: Xantus János Állatkert

- Kecskeméti Vadaskert

- Nyíregyházi Állatpark - Sóstó Zoo

- Budakeszi Vadaspark

- Szegedi Vadaspark

 

Keresse a megadott helyszíneken viperás standunkat.

 

Kapcsolódó oldalak

 

MME adhat vonal: 13600/40
Hívásával 250 Ft-tal támogatja az MME madárvédelmi munkáját.
Köszönjük!

 

Kapcsolódó hírek

Parlagi sasok (Fotó: Horváth Márton)

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) a nemzetipark-igazgatóságokkal és más civil természetvédelmi szervezetekkel együttműködve idén januárban tizenhetedik alkalommal szervezte meg a hazánkban telelő sasok éves számlálását.

A madarász alapképzés célja, hogy a laikus madárkedvelők számára olyan tudásanyag megszerzését tegye lehetővé, melynek birtokában bárki sikerélményekkel vághasson bele a madármegfigyelésbe, az etetők és itatók madarainak meghatározásába.

Az MME Kétéltű–és Hüllővédelmi Szakosztálya – hagyományaihoz hűen – 2020-ban is rajzpályázatot hirdet. Pályázni az év hüllője, a keresztes vipera megalkotásával, illetve melanisztikus – azaz fekete – erdei siklók, kockás siklók, vízisiklók rajzaival lehet.