V. Balatoni Hattyú Road Show

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület idén is megszervezi a Balatoni hattyú road show-t, ahol az érdeklődők testközelből ismerkedhetnek meg a Balaton egyik emblematikus állatával. Szakembereink 2015. augusztus 13-14-én 10 helyszínen várják az érdeklődőket.

Hattyú road show (Fotó: MME archívum)

A rendezvény helyszínein regisztrálók (név, cím, e-mail cím, aláírás) között 20 db Hattyú road show-s pólót sorsolunk ki. A nyertesekkel e-mailben vesszük fel a kapcsolatot és a méretegyeztetés után postai úton juttatjuk el a pólókat a szerencséseknek (ez a folyamat akár 1 hónapot is igénybe vehet). Regisztrálni minden helyszínen az MME kollégáinál lehetséges a road show ideje alatt. Állomásonként 20-20 túzokos hűtőmágnest ajándékozunk az elsőként regisztrálóknak.


A megnyerhető póló látványterve

Gyűrűzési helyszínek:

Az időpont és adatok csak tájékoztató jellegűek. A rendezvény sikerességét erősen befolyásolja az időjárás és a hattyúk mozgása. Ha csak néhány helyszínhez szeretne csatlakozni indulás előtt, mindenképpen érdeklődjön Bodnár Katalinnál a 20-243-2059-es telefonszámon! Az idei év rendhagyó a hattyúk számát tekintve. Előzetes felmérésünk szerint kevés madár található a déli parton, így aki pénteken indulna útnak, tervezzen azzal a lehetőséggel is, hogy a meghirdetett déli parti helyszíneken lehetséges, hogy nem lesz gyűrűzés. 

További információk a Balatoni Hattyú Road Show-ról >>

Csütörtök (augusztus 13.)
10.00 Balatonfüred, Tagore sétány eleje (Vitorlás tér)
(a legközelebbi díjmentes parkoló a Huray utcában, kb. 5 perc sétára található)
12.30 Révfülöp hajóállomás (Halász utca vége)
(a parkolás díjmentes)
14.30 Keszthely hajóállomás
(a parkolás díjköteles)
16.00 Balatonmáriafürdő hajóállomás
(a parkolás díjmentes)
 
Péntek (augusztus 14.)
9.30  Fonyód- Alsóbélatelep, Noszlopy utca  (a parkolás díjmentes)  vagy Fonyód (ún. Fésüs móló a kikötőtől és a Vízirendőrségtől nyugatra) (a parkolás díjmentes)
11.00 Balatonboglár, Platán-strand (a parkolás díjmentes) v. Balatonlelle, Vadvirág  Camping (a parkolás díjmentes)
13.00 Balatonszárszó, Községi (szabad) strand (a parkolás díjmentes)
14. 00 Balatonföldvár, Kvassay sétány (a parkolás díjmentes)
15.00 Zamárdi, Margó Ede sétány (a parkolás díjmentes) v. Zamárdi, József A. u. (a parkolás díjmentes)
16.00 Siófok, Hotel Európa előtti part szakasz (díjköteles parkolás)
 

Helyi kapcsolat: Dr. Kovács Gyula 20-996-3928 , Szinai Péter 20-519-8750 (gyűrűzési munka közben korlátozottan elérhetőek!)
Sajtókapcsolat: Bodnár Katalin 20-243-2059, bodnar.katalin@mme.hu
 

Kapcsolódó hírek

Országos Sasszinkron eredmények 2004-2019 között (Forrás: MME Monitoring Központ)

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) a nemzetipark-igazgatóságokkal és más civil szervezetekkel együttműködve immáron 17. alkalommal szervezi meg az Országos Sasszinkront, a hazánkban telelő ragadozómadarak éves számlálását 2020. január 17-19. között.

Fecskefészkek engedélyezett eltávolítása, fehérgólya-fészkek biztonságossá tétele és lombfakadás előtti fakivágás – a települések három leggyakoribb, évről évre ismétlődő természetvédelmi problémája (Fotók: Orbán Zoltán)

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) felhívja a lakosság, az önkormányzati és állami szervek figyelmét, hogy a költési időszak kezdete előtt, az év első három hónapjában lehet és kellene elvégezni azokat a természetvédelmi szempontból érzékeny munkákat, amik áprilistól tilosak, mert veszélyt jelentenek az állatokra, a biológiai sokféleségre.

Fotó: Habarics Béla

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) rajzpályázatot hirdet „Erdei fülesbagoly” címmel óvodás, alsó tagozatos, felső tagozatos, középiskolás és felnőtt kategóriákban.