Adhat-vonal beszámoló

A 13600 - Adhat Vonal indulásával széles körben elérhetővé vált a telefonos adományozás lehetősége.

Ha Ön is támogatná munkánkat, hívja a 13600-os telefonszámot, majd billentyűzze be a 40-es kódot vagy küldje el SMS-ben a 40-es számot a 13600-as telefonszámra. Telefonhívása vagy SMS-e 250 Ft segítséget jelent, melyet a madárvédelemre fordítunk.

MME Adhat-vonala: 13600/40

Az Adhat Vonallal egy olyan gyors és kényelmes, mindenki számára könnyen elérhető adományozási rendszer jött létre, amely elősegíti az adományozási kultúra és a civil társadalom fejlődését. 

Az Adhat Vonal a Telekom vezetékes- és mobilhálózatából, valamint a Telenor, Invitel és a Vodafone hálózatából hívható.

Az Adhat Vonalon keresztül befolyt adományokat madár- és természetvédelemre megvalósítására kívánjuk fordítani. Ezen belül is főként a madárbarát szemlélet gyerekekhez, felnőttekhez történő eljuttatására, lakó környezetek madárbaráttá tételére kívánjuk fordítani.

2013 júniusában indult útjára ez az adománygyűjtési forma. Ebben az évben 555 hívás érkezett a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület adományvonalára, ami összesen 128.228 Ft adományt jelentett. Ebből az összegből az Adhat Vonal szerződése értelmében 6.875 Ft volt a telefonszolgáltatók részére átadott díj.

Az egyesület működési költségére az adományokból összesen 24.270 forintot (a bevétel 20%-át) fordítottunk, amelyből egyes reklámköltségeket, bért és bérjárulékot fedeztünk.

A fennmaradó összeget (97.082 Ft) teljes egészében a népszerűsítő programok megvalósítására, valamint odúk kihelyezésére fordítottuk.


Madárbarát kert elméleti alapjai gyerekeknek (Fotó: Skrionya Barbara)


Odúmegfigyelési túra


Odúmegfigyelési túra


Gyerekek által festett odúk közterületre történő kihelyezése

 

Köszönjük támogatásukat!

Kapcsolódó hírek

2021 év madara szavazás fajai (balról jobbra): cigánycsuk, kis őrgébics, sordély (grafikák: Kókay Szabolcs)

A 2021 év madara szavazás mindhárom énekesmadár faja az agrár élőhelyekhez kötődik, ezért az itt folyó gazdálkodási gyakorlat indikátor madarainak is tekinthetők. A nagytáblás, sok kemikáliát használó, intenzív kultúrák élőhely átalakítása mindegyikükre negatívan hat. Ezért bármely madár kapja is a legtöbb szavazatot, általa 2021-ben fokozott figyelmet tudunk fordítani a...

Szeretettel meghívjuk az érdeklődőket 2020. július 24-én 14 órakor kezdődő Vönöczky Schenk Jakab mellszobrának felavatására.

Felnőtt kategória, I. helyezett: Nagy Eszter Lelle

Az idei évben meghirdetett „Nem mind mérges, ami fekete” című rajzpályázatunkra az ország számos pontjáról, összesen 717 egyedi, igényes és ötletes pályamunka érkezett. Úgy gondoljuk, rajzpályázatunk elérte célját: az alkotóknak sikerült megmutatni a keresztes vipera és a melanisztikus erdei siklók, kockás siklók és vízisiklók szépségét és különlegességét.