Adhat-vonal beszámoló

A 13600 - Adhat Vonal indulásával széles körben elérhetővé vált a telefonos adományozás lehetősége.

Ha Ön is támogatná munkánkat, hívja a 13600-os telefonszámot, majd billentyűzze be a 40-es kódot vagy küldje el SMS-ben a 40-es számot a 13600-as telefonszámra. Telefonhívása vagy SMS-e 250 Ft segítséget jelent, melyet a madárvédelemre fordítunk.

MME Adhat-vonala: 13600/40

Az Adhat Vonallal egy olyan gyors és kényelmes, mindenki számára könnyen elérhető adományozási rendszer jött létre, amely elősegíti az adományozási kultúra és a civil társadalom fejlődését. 

Az Adhat Vonal a Telekom vezetékes- és mobilhálózatából, valamint a Telenor, Invitel és a Vodafone hálózatából hívható.

Az Adhat Vonalon keresztül befolyt adományokat madár- és természetvédelemre megvalósítására kívánjuk fordítani. Ezen belül is főként a madárbarát szemlélet gyerekekhez, felnőttekhez történő eljuttatására, lakó környezetek madárbaráttá tételére kívánjuk fordítani.

2013 júniusában indult útjára ez az adománygyűjtési forma. Ebben az évben 555 hívás érkezett a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület adományvonalára, ami összesen 128.228 Ft adományt jelentett. Ebből az összegből az Adhat Vonal szerződése értelmében 6.875 Ft volt a telefonszolgáltatók részére átadott díj.

Az egyesület működési költségére az adományokból összesen 24.270 forintot (a bevétel 20%-át) fordítottunk, amelyből egyes reklámköltségeket, bért és bérjárulékot fedeztünk.

A fennmaradó összeget (97.082 Ft) teljes egészében a népszerűsítő programok megvalósítására, valamint odúk kihelyezésére fordítottuk.


Madárbarát kert elméleti alapjai gyerekeknek (Fotó: Skrionya Barbara)


Odúmegfigyelési túra


Odúmegfigyelési túra


Gyerekek által festett odúk közterületre történő kihelyezése

 

Köszönjük támogatásukat!

Kapcsolódó hírek

CTT  vevő telepítése ( Fotó: Németh Ákos)

A Kolon-tavi Madárvárta szervezésében két évtizede kutatják magyar madarászok a Balkán-félsziget és a Mediteráneum vizes élőhelyeit. A vizsgálódás tárgya egy alig 10 grammos rejtett életmódú nádiposzátánk a fülemülesitke! 2001 óta 19 helyszínen 45 expedíció szerveződött. A Mostani expedicióra az MME szakemberei is elkísérték a csapatot.

Erdei fülesbagoly (balra) és réti fülesbagoly a 2021. évi felmérésben (Fotó: Gecser István és Zsiga Balázs)

Az MME a lakosság és a média segítségét kérte a Magyarországon telelő erdei fülesbagoly csapatok országos felméréséhez január végén. A most elkészült összesítés alapján az összefogás ismét sikeres volt. A minden eddiginél több beérkező adat alapján tudjuk, hogy hazánk legalább 670 településén, 991 helyszínen, 16 455 erdei fülesbagoly telelt.

Közönséges lábatlangyík a Várhegy oldalában

Az elmúlt években országszerte egyre gyakrabban kerül sor régi épületek, omladozó kerítések elhagyott telkek felújítására. Az új tulajdonosok, legyenek azok magánszemélyek, cégek, önkormányzatok vagy maga a kormány, sokszor hatalmas hévvel, pénzt nem sajnálva valami újat, csillógót, modernt igyekeznek létrehozni az egykori ingatlanok megkopott, elhagyott, látszólag elhanyagolt...