2011.01.06
Budapesti Helyi Csoport

Élőhelykezelés a Tétényi-fennsíkon




Az MME Budapesti Helyi Csoportja és a Zöld Jövő Környezetvédelmi Egyesület élőhelykezelési akciót szervez a Tétényi-fennsíkon 2011. január 8-án (szombaton). A főváros egyik legnagyobb helyi védettségű, zömmel sztyeppréteket rejtő élőhelyén az elmúlt évtizedekben igen erőteljesen elterjedtek a tájidegen fásszárú fajok, valamint az egybibés galagonya, melyek több helyen szinte teljesen kiszorították a területről az értékes  gyepeket.


Az akció iránt érdeklőket a védett terület keleti szélén található Szoborpark (=Mementó Park) főbejáratánál várjuk reggel 8:30 és 8:45 között. Akik autóval érkeznek azok a Szoborpark előtti parkolóban – a találkozó helyszínén – tudják hagyni járművüket.

Tömegközlekedéssel a Kelenföldi Pályaudvarról induló százhalombattai volánbusz járattal lehet megközelíteni a Szoborparkot. A végállomásról 7:50-kor induló busz kb. 8:10-re érkezik a találkozó helyszínére. BKV-val a Savoya parktól induló 58-as buszt ajánljuk.

Szokásunkhoz híven a munkában részt vevőknek mi is szeretnénk valamivel kedveskedni: a nap folyamán meleg étellel és itallal próbáljuk a téli hideget enyhíteni, ezen kívül pedig a tervek szerint madárgyűrűzési bemutatót is szervezünk az érdeklődőknek.
Motoros és mechanikus kézi szerszámokkal, védőkesztyűkkel természetesen készülni fogunk, de szívesen vesszük a saját eszközök munkába vonását is.
Az élőhelykezelést terveink szerint egész nap végezzük, ezért akik nem érnek rá reggel kijönni, azok is bármikor csatlakozhatnak hozzánk, mindenkit szívesen látunk akár csak egy órára is!



A rendelkezéshez szükséges adószámot és tájékoztatást is
tartalmazó nyilatkozatot
letöltheti
itt >>

Köszönjük!