2011.03.11
Budapesti Helyi Csoport

Újabb sikeres élőhelykezelés Újpesten




A 2010/2011-es téli szezon során másodszor hívtuk tagjainkat újpesti élőhelykezelési munkára. Minden eddigi rekordot megdöntött a lelkes önkéntesek létszáma: 120-an voltunk!  A rendezvény megszervezésében a Pest Környéki Madarász Kör aktív tagjai is részt vettek. Köszönjük a csongrádi székhelyű Karmélia Alapítvány önkénteseinek munkáját is.


A  2006 óta zajló élőhelykezelési munkának egyre látványosabb eredménye van, a mostani rendezvényre ellátogatott Újpest polgármestere is. A látogatók nagy létszámára való tekintettel a rendőrség is ellenőrzött minket, mindent rendben találtak. A résztvevőket most is megvendégeltük, túrógombóc és halászlé volt a menü.


Bajor Zoltán, az MME Budapesti Helyi Csoportjának vezetője...




...röviden ismerteti a munka céljait és módszereit. (Fotók: Lendvai Csaba)


Természetesen madárgyűrűzési bemutatóval is készültünk. Közel 100 madarat fogtunk, amelynek zöme szén- és kék cinege volt, ezek mellett egy-egy nagy fakopáncs, meggyvágó, illetve őszapó is a hálóba került.


Befogott széncinege...




...és őszapó. (Fotók: Frekot Erika)


Köszönjük minden résztvevőnek a hatékony és sikeres munkát! Külön köszönet illeti az ebéd elkészítésében Kovács Ildikót, Kissné Motyovszky Annát, Vermessy Bélát és Szeghalmi Jánost, a madárgyűrűzés lebonyolításában Verseczki Nikit, Segesdi Edinát, Sarlós Dávidot és Pintér Balázst.


Személyi jövedelemadó 1% felajánlásával nélkülözhetetlen
segítséget nyújthat madárvédelmi munkánkhoz!

A rendelkezéshez szükséges adószámot és
tájékoztatást is tartalmazó nyilatkozatot

letöltheti
itt >>

Köszönjük!







Bajor Zoltán