Az MME Nomenclator Bizottság pályázati felhívása

Az MME Nomenclator Bizottsága - amelynek célja a Magyarországon újonnan vagy ritkán előforduló madárfajok, alfajok és fészkelők adatainak tudományos igényű hitelesítése és nyilvántartása - jelölteket keres lejáró mandátumú tagja helyére. A pályázatokat szeptember 15-ig várjuk.

MME logó


A sikeres pályázónak - a szakmai és erkölcsi feddhetetlenségen túl - képesnek kell lennie  az évente beérkező hozzávetőleg 200-250 jelentés tárgyilagos kiértékelésére és a határozás helyességének megítélésére a megadott határidőn belül. Az MME Nomenclator Bizottságban folytatandó munka önkéntes tevékenység, elsősorban azzal a céllal, hogy a szakirodalomban a hazánkban ritka madárfajokról csak ellenőrzött és megbízható adatok jelenjenek meg.

A sikeres pályázónak - a magyar nyelv mellett - magabiztos angol és lehetőleg német nyelvtudással kell rendelkeznie az idegennyelvű irodalom naprakész nyomon követése és a jelentések megértése céljából. A jelöltek közül előnyben részesülnek azok, akiknek felsőfokú végzettségük van vagy annak megszerzése várható rövidesen valamelyik természettudományos szakterületen (kiváltképp biológia), és átfogó terepi ismereteik vannak Európa, esetleg a Nearktisz és a Palearktisz Európában kóborlónak számító madárfajai terén, továbbá bírálati tevékenységük során hozzá tudnak férni a madárhatározással foglalkozó szakkönyvek és folyóiratok többségéhez. További előnyt élveznek a gyűrűzővizsgával is rendelkező pályázók. A pályázatok elbírálásánál figyelembe vesszük a jelölt eddigi madártani tevékenységét, különös tekintettel a megjelent publikációira és a Bizottság számára korábban esetleg eljuttatott jelentéseire. A pályázatokat az eddigi szakmai tevékenység leírásával az MME NB titkára részére kérjük eljuttatni a következő címre: nomenclator@birding.hu. A pályázatok beadásának határideje 2011. szeptember 15.


Köszönjük, hogy egy százalék felajánlásával az MME madárvédelmi munkáját támogatta!


MME Nomenclator Bizottság

Kapcsolódó hírek

Madármegfigyelés (Fotó: Orbán Zoltán)

A hagyományosan október első hétvégéjére meghirdetett nemzetközi programon idén 35 BirdLife-partner ország madártani szervezete, köztük hazánk képviselője, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) vett részt.

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) madarász ovi programjához környezeti nevelőt keres, megbízási jogviszonyban, vagy vállalkozói szerződéssel, teljesítményarányos bérezéssel.