Elérhető a Beretzk Péter Madártani Verseny 2017-es második feladatsora!

Mától elérhető az MME Csongrád Megyei Helyi Csoportja által indított Beretzk Péter Madártani Verseny 2017-es második feladatsora. Az októbertől áprilisig zajló online madárismereti vetélkedő rövid ismertetője ide kattintva olvasható.

A versenyfeladatokat két korosztályban, általános- és középiskolások részére hirdetjük. A tíz kérdést tartalmazó feladatsor első hét kérdéseiből a versenyzőknek csak a saját korosztályuknak megfelelőt kell megválaszolni, az utolsó három képes feladvány mindkét korosztálynak azonos!

A kérdések megoldásához ajánlott források a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület honlapján található cikkek, a Tudástárunk Magyarország madarai adatbázisa, és különösen a Madártávlat magazin korábbi ismeretterjesztő írásai, melyek ide kattintva tölthetők le. Szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy az egyéb internetes források ellenőrizetlenek lehetnek, melyek használata akár rossz válaszokat is eredményezhet! A képes feladványok megoldásához a könyvtárakban is elérhető madárhatározók nyújthatnak hasznos segítséget.

A feladatok megoldásának beküldési határideje 2018. január 30. A következő feladatsort december utolsó napján tesszük közzé, melyre szintén 2018. január 30-ig várjuk majd a megfejtéseket. Ezután ismertetjük az addigi három feladatsor megoldásait, s január végétől már csak elektronikus levélben fogják megkapni a versenyzők a további feladatokat.

A kérdések sorszámaival megjelölt válaszokat elektronikus levélben helyi csoportunk e-mail címére várjuk: csongrad@mme.hu

A válaszok mellett az alábbi adatokat kérjük feltüntetni:
Név
Város
Iskola, osztály

A Beretzk Péter Madártani Verseny 2017-es második feladatsora IDE KATTINTVA tölthető le.

A versenybe időközben bekapcsolódó diákok a 2017-es első feladatsort ide kattintva érhetik el.