Utolsó utáni lehetőség bekapcsolódni a Beretzk Péter Madártani Versenybe!

Elérhetővé vált a Beretzk Péter Madártani Verseny 2018-2019-es harmadik tesztsora! Az igényeknek megfelelően a határidőt kitoltuk egy hónappal, így az új határidő 2019.02.28.

Mától elérhető az MME Csongrád Megyei Helyi Csoportja által indított Beretzk Péter Madártani Verseny 2018-2019-es harmadik feladatsora. A novembertől áprilisig zajló online madárismereti vetélkedő rövid ismertetője ide kattintva olvasható.

A versenyfeladatokat két korosztályban, általános- és középiskolások részére hirdetjük. A tíz kérdést tartalmazó feladatsor első hét kérdéséből a versenyzőknek csak a saját korosztályuknak megfelelőt kell megválaszolni, az utolsó három képes feladvány mindkét korosztálynak azonos!

A kérdések megoldásához ajánlott források a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület honlapján található cikkek, különösen a Tudástárunk Magyarország madarai adatbázisa, illetve a Madártávlat magazin korábbi ismeretterjesztő írásai, melyek ide kattintva tölthetők le. Szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy az egyéb internetes források ellenőrizetlenek lehetnek, melyek használata akár rossz válaszokat is eredményezhet! A képes feladványok megoldásához a könyvtárakban is elérhető madárhatározók nyújthatnak hasznos segítséget.

Az eddigi három feladatsor megoldásainak beküldési határideje, egyúttal az új határidő 2019. február 28. Ezután ismertetjük az első három forduló megoldásait, s február végétől már csak elektronikus levélben fogják megkapni a versenyzők a további feladatokat. Az eredeti határidő 2019. január 30. volt, de az igényeknek megfelelően ezt kitoltuk egy hónappal.

A kérdések sorszámaival megjelölt válaszokat elektronikus levélben a következő e-mail címére várjuk: palyazat@mme.hu

A válaszok mellett az alábbi adatokat kérjük feltüntetni:

Név

Város

Iskola, osztály

A Beretzk Péter Madártani Verseny 2018-2019-es harmadik feladatsora IDE KATTINTVA tölthető le.

 

A Beretzk Péter Madártani Verseny 20182019-es második feladatsora:

 

A kvízképek nagyobb verzióban (8-10. feladat):


8. feladat


9. feladat


10. feladat