Felhívás: Felgyújtották a farmosi békamentő területet

Békamentő kollégáink számoltak be a sajnálatos tűzesetről. Pár órája tértek vissza a területről, ahol döbbenten tapasztalták, hogy felgyújtották a békamentő terület egy részét és megközelítően 200 méter leégett az önkéntesek által épített kerítésből.

Ellopták a a munkákhoz szükséges egyik hőmérőt is, a szerkezet földbe ásott részét pedig egyszerűen beletörték. A nem várt eset okán holnap (2008. 02.27.) várnak minden segítő szándékú embert, hogy a leégett kerítést újjá lehessen építeni mihamarabb.

Bővebb információ:

Németh András
MME Tápió-vidéki helyi csoport titkár
Telefon: 20 234 99 94

Kapcsolódó hírek

Az Oculudentavis valószínűleg apró rovarokkal táplálkozott (illusztráció: Han Zhixin)

Egy kínai, amerikai és kanadai kutatókból álló kutatócsoport azt állítja, hogy megtalálta a világ eddigi legkisebb méretű dinoszauruszát. Az őslényt az egyik kutató a legfurcsább leletként írta le, amivel valaha találkozott.

Csatlakozz te is a Föld Órájához! Ahogy minden évben, úgy idén is lesz Föld Órája! A világ legnagyobb önkéntes akciója keretében most arra kérünk mindenkit, hogy március 28-ától egy – vagy akár több – vállalással álljon ki a természet és a fenntarthatóság mellett.

Kedves szülők, tisztelt pedagógusok, a mostani nehéz helyzetben szeretnénk a figyelmükbe ajánlani az elmúlt évek fejlesztéseit, amit a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület hozott létre. A fejlesztések segíthetik a pedagógusok tanórákra való felkészülését vagy az órák, szakkörök élményszerűbbé tételével a tanulók motiválását.