Derecskei családi hétvégék

A korábbi évekhez hasonlóan idén szeptemberben és októberben is részt vettünk a Derecskei Gyümölcsösben rendezett Családi hétvégéken, melyeken négy hétvégén keresztül volt jelen az MME Debreceni Területi Iroda.

MME DTI stand első hétvége

Idei programjaink között szerepelt az információnyújtás standunknál, illetve a gyerekek számára játékos feladatokra nyílt lehetőség. A Derecskei Gyümölcsös által szolgáltatott almaleves kartondobozokból lehetőség nyílt madáretetők készítésére, illetve azok kifestésére.

Játékos stand (Fotó: Veszelinov Ottó)

Játékos stand (Fotó: Veszelinov Ottó)

 

További programunk volt két alkalommal a bemutató madárgyűrűzés a gyümölcsös területén kihelyezett madárhálók felállításával, melyek segítségével olyan madárfajokat mutathattunk be az érdeklődők számára, mint például a nagy fakopáncs, kerti rozsdafarkú, barázdabillegető, vagy akár csilpcsalpfüzike.

Bemutató madárgyűrűző Tóth Pál (Fotó: Veszelinov Ottó)

Bemutató madárgyűrűzést tartotta Tóth Pál (Fotó: Veszelinov Ottó)

 

Az érdeklődőknek lehetőségük volt egy bemutató túrát tenni a Madárbarát Kertként funkcionáló gyümölcsösben, mely során játékos feladatokon vehettek részt. A gyümölcsösbe egy traktor által vontatott almásláda kisvasúton keresztül juthattak be a programon résztvevők, majd egy rövidebb gyalogtúrával folytatódott a mesei köntösben tálalt gyümölcsös kaland.

Gyümölcsös kisvasút (Fotó: Veszelinov Ottó)

Gyümölcsös kisvasút (Fotó: Veszelinov Ottó)

 

Az utolsó hétvégén, az információnyújtás és a játékos feladatok mellett standunknál kihelyezett MME Bolt termékeket is felsorakoztattunk.

MME stand Derecskén (Fotó: Veszelinov Ottó)

MME stand Derecskén (Fotó: Veszelinov Ottó)

 

Köszönjük Tóth Pál madárgyűrűző, valamint Fehér Balázs és Kiss Márk MME önkéntesek részvételét a programok megvalósításában, illetve a Derecskei Gyümölcsös együttműködését.