Közgyűlési beszámoló

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület 2016. május 21-én a TIT Stúdióban tartotta éves Küldöttközgyűlését. A hivatalos program előtt a tagtársak megtekinthették a „Rejtett tájakon – Budapest helyi védett természeti értékei” című filmet.


Az elnöki megnyitó, a jegyzőkönyvvezetők és hitelesítők megválasztása, valamint a napirend jóváhagyása után Bajor Zoltán az Elnökség 5 éves munkájáról tartott összefoglaló beszámolót. Ezt követően Halmos Gergő a 2015-ös esztendő pénzügyi beszámolóját és mérlegét tárta a küldöttek elé, valamint az MME 2015-ös  évi jelentését és közhasznúsági mellékletét mutatta be. Elhangzott a könyvvizsgáló beszámolója a 2015. évi gazdálkodásról (Kolbe Tünde), az Ellenőrző Bizottság (Nechay Gábor), a Fegyelmi Bizottság (Dr. Török János), valamint a Tagnyilvántartás (Harangi István) beszámolója.

Az esemény egyúttal Tisztújító Közgyűlés is volt, így a küldötteknek fontos feladata volt a következő 5 év elnökségének megválasztása is. Bajor Zoltán ismét bizalmat nyert a küldöttektől, így a következő ciklusban is ő tölti be az MME elnöki tisztét, az elnökségi tagok pedig Bukor Zoltán, Druzsbaczky Ildikó, Frenyó Gábor, Haraszthy László, Pellinger Attila és Dr. Tamás Enikő Anna.

Az ünnepi eseményen kitüntetésben részesültek az MME keretei között kiemelkedő munkát végző tagtársak. Chernel István-emlékérmet kapott Barta Zoltán, Dr. Faragó Sándor és Kazi Róbert, Brellos Tamás-díjjal lett kitüntetve Szabó Tibor és Tarján Ambrus, örökös tagságot pedig Széplaki Imre és Varga László kapott. Valamennyiüknek ezúton is gratulálunk, az elnökségnek pedig eredményekben gazdag munkát kívánunk a következő ciklusra is.


 


Kitüntetések átadása: Dr. Faragó Sándor és Kazi Róbert


Az elnökség tagjai

Kapcsolódó hírek

A cikk fotói és videói május 30-án délután és este készültek a pártás daru aznapi megfigyelése közben (Fotó: Orbán Zoltán)

A pártás daru május 24-e délután bukkant fel Fertőújlakon, ami a faj ötödik bizonyított magyarországi előfordulása volt. A madár május 27-e délelőttig a térségben tartózkodott, eközben át-átruccant Ausztriába, ahol faunaúj fajként várták a madarász kollégák.

Állománycsökkenés 1999-2019 év viszonylatában: Bíbic - 59,6%; Fürj - 62,7%

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) most kiadott elemzése arra hívja fel a figyelmet, hogy miközben folytatódott az agrár élőhelyeken 2005 óta zajló fészkelőállomány-csökkenés, ennek jelei már mutatkoznak a korábban növekedést mutató erdei élőhelyeken fészkelő madárfajoknál is Magyarországon!

Az Európai Bizottság közzétette a Biodiverzitás- és a Termőföldtől az Asztalig Stratégiát Az Európai Bizottság többszöri késlekedés után a tegnapi napon kiadta a régóta várt Biodiverzitás Stratégiát és a Termőföldtől az Asztalig Stratégiát. Ezek a dokumentumok az EU természeti sokféleséggel és élelmiszertermeléssel kapcsolatos szakpolitikájának fő irányait határozzák meg a...