Madáretető túra Aggtelekről Jósvafőre 2012. december 8-án

Az MME 4. sz. Gömör-Tornai Helyi Csoportja madáretető túrát szervez 2012. december 8-án, szombaton. Szeretettel várjuk Önt is!

Madáretető túra (Fotó: Farkas Emese)


Az Aggtelekről Jósvafőre vezető túrán a résztvevők többféle madárcsemegét – cinkegolyót, szalonnát, almát – helyeznek ki a Baradla tanösvény mentén. Útközben lehetőség lesz a felbukkanó madarak megfigyelésére, kedvező hóhelyzet esetén egy kis szánkózásra is.

Cinkegolyó kihelyezése (Fotó: Farkas Emese)
Cinkegolyó kihelyezése
(Fotók: Farkas Emese)


A túra végén a helyi csoport idén megrendezett programjairól tartanak vetítést a jósvafői Kúria Oktatóközpontban.

Találkozó: 9.15-kor Aggteleken, a templomtorony előtt.
Jelentkezés és további információ: Farkas Emese, 30/701-4747Köszönjük, hogy egy százalék felajánlásával az MME madárvédelmi munkáját támogatta!


Farkas Emese
MME Gömör-Tornai Helyi Csoport

Kapcsolódó hírek

Állománycsökkenés 1999-2019 év viszonylatában: Bíbic - 59,6%; Fürj - 62,7%

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) most kiadott elemzése arra hívja fel a figyelmet, hogy miközben folytatódott az agrár élőhelyeken 2005 óta zajló fészkelőállomány-csökkenés, ennek jelei már mutatkoznak a korábban növekedést mutató erdei élőhelyeken fészkelő madárfajoknál is Magyarországon!

Az Európai Bizottság közzétette a Biodiverzitás- és a Termőföldtől az Asztalig Stratégiát Az Európai Bizottság többszöri késlekedés után a tegnapi napon kiadta a régóta várt Biodiverzitás Stratégiát és a Termőföldtől az Asztalig Stratégiát. Ezek a dokumentumok az EU természeti sokféleséggel és élelmiszertermeléssel kapcsolatos szakpolitikájának fő irányait határozzák meg a...

Szívesen részt vennél egy európai szintű fajmegőrző program népszerűsítésében? Szeretnéd, hogy a te alkotásod szerepeljen a fokozottan védett rákosi vipera védelmével foglalkozó projekt hivatalos pólóján? Engedd szabadjára a fantáziád és jelentkezz pályázatunkra!