Szándéknyilatkozat elfogadásával zárult az MME és a BirdLife közös konferenciája

29 ország 120 szakemberének részvételével zajlott a “Power lines and bird mortality in Europe” című nemzetközi konferencia, amelyet az MME és ernyőszervezete a BirdLife International szervezett. A MAVIR székházában tartott találkozón áttekintették a madarak egyik legfőbb halálozási okának számító áramütéssel kapcsolatos problémákat.

MAVIR konferencia (fotó: Szász Péter)


A távvezeték-oszlopokon történő áramütés és vezetékkel ütközés egész Európában jelentős madárvédelmi és hálózatüzemeltetési probléma, amelynek megoldása csak összehangolt munkával lehetséges. A villamosenergia-ipari vállalatok és a természetvédők egyaránt érdekeltek abban, hogy csökkentsék az áramütött madarak számát.

Halmos Gergő köszöntőbeszéde (fotó: Szász Péter)
Az MME részéről Halmos Gergő köszöntötte a résztvevőket


A konferenciával egy napon elindult a "Vércse valóságshow" a MAVIR honlapján. Mostantól bárki a nap 24 órájában figyelemmel kísérheti egy nagyfeszültségű oszlop tetején fészkelő vércsepár életét.


Az eseményen 29 ország 120 szakembere vett részt


A konferencia díszvendége


A cégek bemutatták madárvédelmi megoldásaikat
(Fotók és videó: Szász Péter)


MME/BirdLife Hungary would like to say a special thank
you to sponsors and supporters for making this
conference possible.Személyi jövedelemadó 1% felajánlásával nélkülözhetetlen
segítséget nyújthat madárvédelmi munkánkhoz!

A rendelkezéshez szükséges adószámot és
tájékoztatást is tartalmazó nyilatkozatot

letöltheti
itt >>

Köszönjük!


Kapcsolódó hírek

Kezdő madarász képzés Székesfehérváron

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) Fejér Megyei Helyi Csoportja két napos képzéseket hirdet "Kezdő madarász vagyok!" címmel, amely az ország több pontján eddig nagy sikert aratott. A madarász alapképzés célja, hogy a laikus madárkedvelők számára olyan tudásanyag megszerzését tegye lehetővé, amelynek birtokában bárki sikerélményekkel vághat bele a...

2500 kutató egybehangzóan állítja: az intenzív mezőgazdálkodás elpusztítja a természetet! Európai tudományos műhelyek a Közös Agrárpolitika teljes és azonnali reformját szorgalmazzák.  

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Csongrád megyei Helyi Csoportja fotópályázatot hirdet két témában.