Több mint 5.900 madarat sikerült megjelölni a dávodi gyűrűzőtáborban az idén

67 madárfaj 5.909 egyede kapott gyűrűt a dávodi madarásztáborban az idén. A munka július utolsó hetétől kezdve szeptember végéig 9 héten keresztül folyamatosan, majd október végén egy újabb hétig zajlott. A madarakat 20 db, egyenként 12 méteres halóval fogták, 14 háló nádasban, 6 pedig bokros élőhelyen volt kifeszítve.

széncinege kézben (fotó: Bajor Zoltán)


A 10 hét alatt 690 visszafogást regisztráltak, 9 egyed viselt külföldi gyűrűt.

Az eredményeket összesítő táblázatot itt találják >>Köszönjük, hogy egy százalék felajánlásával az MME madárvédelmi munkáját támogatta!


Mórocz Attila
A felső kis képen kézben tartott széncinege látható
(Fotó: Bajor Zoltán)

Kapcsolódó hírek

Fotó: Orbán Zoltán

Az Európai Madármegfigyelő Napok (EMN) programot a madártani szervezetek világszövetsége, a BirdLife International indította útjára 1992-ben. Az idei rendezvényre szeptember 30-án és október 1-én szombaton és vasárnap kerül sor. Frissítve: 2017.09.25. 00:25

Vándorsólyom (Fotó: Samuel Galick), Karvaly (Fotó: Lóki Csaba)

Két dudás nem fér meg egy csárdában. Bár a közismert mondás egyértelműen fogalmaz, a ragadozómadarak világában az efféle szabályok nem mindig értendők szó szerint, így nem ritkán elgondolkodtató együttéléseknek is tanúi lehetünk!

A szemétszedés eredménye

A Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság, az MME Kétéltű- és Hüllővédelmi Szakosztálya, és a Jane Goodall Intézet közös szervezésében - a TeSzedd! akció keretében - szemetet gyűjtöttünk a pesthidegkúti Vörös-kőváron.