Több mint 5.900 madarat sikerült megjelölni a dávodi gyűrűzőtáborban az idén

67 madárfaj 5.909 egyede kapott gyűrűt a dávodi madarásztáborban az idén. A munka július utolsó hetétől kezdve szeptember végéig 9 héten keresztül folyamatosan, majd október végén egy újabb hétig zajlott. A madarakat 20 db, egyenként 12 méteres halóval fogták, 14 háló nádasban, 6 pedig bokros élőhelyen volt kifeszítve.

széncinege kézben (fotó: Bajor Zoltán)


A 10 hét alatt 690 visszafogást regisztráltak, 9 egyed viselt külföldi gyűrűt.

Az eredményeket összesítő táblázatot itt találják >>Köszönjük, hogy egy százalék felajánlásával az MME madárvédelmi munkáját támogatta!


Mórocz Attila
A felső kis képen kézben tartott széncinege látható
(Fotó: Bajor Zoltán)

Kapcsolódó hírek

Vadludak a Tatai Öreg-tavon (Fotó: Csonka Péter)

Idén immáron XVII. alkalommal várjuk a madárbarátokat a Tatai Öreg-tó partjára, a télköszöntő Tatai Vadlúd Sokadalomra. HA A LUDAK ELJÖTTEK A MESSZI ÉSZAKRÓL, MI IS KIMOZDULHATUNK!

MAVIR Zrt., a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület, a Földművelésügyi Minisztérium és a Herman Ottó Intézet nemzetközi konferenciát szervezett a hazai madárvédelmi törekvések valamint az Élőhelyvédelmi Irányelv hatályba lépésének és a LIFE pályázati alap elindításának 25 éves évfordulója alkalmával.

A cikk frissült: 2017.11.04.  A november nem csak azért izgalmas, mert újra kezdődik a madáretetési szezon és lehet figyelni, hogy milyen fajok érkeznek az etetőre, hanem azért is, mert a darvak még itt vannak és a ludak is már megérkeztek északról. Madarásszanak velünk novemberben is, ez a cikk segít, hogy mikor, milyen programjai vannak az MME-nek országszerte.