20 éves a LIFE-program! - legféltettebb természeti értékeink seregszemléje

Az Európai Unió 20 éve, 1992-ben indította útjára környezetvédelmi politikáját támogató pénzügyi alapját a LIFE-ot. A finanszírozott programoknak köszönhetően növekedésnek indult többek között a hazai kékvércse, túzok és kerecsensólyom állomány, megmenekült a kihalástól a rákosi vipera, sikerült újjáéleszteni a természetbarát gyepkezelési módszereket, rehabilitálni a hortobágyi szikes puszták élővilágát és felvenni a harcot a ragadozómadár mérgezéssel.

20 éves a LIFE


Ezek mellett olyan fajok is a LIFE alapnak köszönhetik fennmaradásukat, mint a spanyol parlagi sas, az azori-szigeteki süvöltő, vagy az ibériai hiúz. 2013 és 2020 között 3,3 milliárd euró jut a program finanszírozására.

Az MME, a Fővárosi Állat- és Növénykert, valamint a Vidékfejlesztési Minisztérium méltó módon szeretné megünnepelni az évfordulót, ezért megszervezi a 20 éves a LIFE-program! - legféltettebb természeti értékeink seregszemléje című programot. A rendezvényen bemutatkoznak a legjelentősebb LIFE finanszírozású természetvédelmi, fajvédelmi, élőhely-rehabilitációs programok. Az érdeklődőket egész nap előadásokkal, filmvetítéssel várják.

Időpont: 2012. május 20. (vasárnap) 10-17 óráig

Helyszín: Fővárosi Állat- és Növénykert Barlangterem (1146 Budapest, XIV. ker. Állatkerti krt. 6-12.)

A program az Állatkert látogatói számára ingyenes!

További információ: Szász Péter: 06-30-222-4952

A rendezvény Facebook oldala >>

A rendezvény tervezett programja >>1% az MME támogatására - www.mme.hu
MME 1% rendelkezési nyilatkozat.

Személyi jövedelemadó 1% felajánlásával nélkülözhetetlen
segítséget nyújthat madárvédelmi munkánkhoz!

A rendelkezéshez szükséges adószámot és
tájékoztatást is tartalmazó nyilatkozatot

letöltheti
itt >>

Köszönjük!


Kapcsolódó hírek

Megnyitó

Év madara rajzpályázatunkra évről évre rengeteg alkotás érkezik, amelyből szeretnénk megmutatni, amennyit csak lehet. A Hegyvidéki Kulturális Szalon ebben az évben lehetőséget biztosított arra, hogy a díjazottak mellett más pályamunkákat is bemutassunk. Köszönet érte!

Az MME Kétéltű–és Hüllővédelmi Szakosztálya az Év kétéltűje programhoz kapcsolódva 2023-ban is rajzpályázatot hirdet „Tócsalakó hegyisárkány – az alpesi gőte” címmel.

Gratulálunk!

Lezárult a barkóscinege rajzpályázat zsűrizése, a pályázatra közel 5000 alkotás érkezett, kicsiktől és nagyoktól.