32. Sumonyi Nyári Madárgyűrűző Tábor

Az MME Baranya Megyei Csoportja 32. alkalommal is megszervezi nagy sikerű nyári táborát a Sumonyi Madárvonulás-kutató Állomáson. A táborozók számos hazai madárfajt ismerhetnek meg testközelből, Sumonyban a program kezdete óta 146 madárfaj több százezer példányát jelölték már meg.

Baranya Megyei Csoport logó


Időpont:
2012. július 21. - szeptember 16. között folyamatosan, heti turnusokban.
Az első 8 turnusra csak május 25-ig lehet jelentkezni!
Az alsó korhatár: 13 év.

További információ a jelentkezéshez >>

Az ország számos megyéjében várjuk a táborozni vágyókat, ezek közül itt lehet válogatni.

Örvös rigó kézben (fotó: Lukács Zoltán)
A madárgyűrűző-állomás 146. faja egy örvös rigó
(fotó: Lukács Zoltán)


Az állomáson április végén fejeződött be a hagyományos tavaszi madárgyűrűző tábor. A résztvevők 8 héten keresztül folyamatosan fogták be és jelölték a madarakat. Összesen 57 madárfaj 3.476 példányát gyűrűzték meg. Száz példánynál többet csilpcsalpfüzikéből (108), széncinegéből (110), foltos nádiposzátából (138), erdei szürkebegyből (149), tengelicből (324), barátposzátából (393), mezei verébből (406), vörösbegyből (541) és zöldikéből (725) fogtak. Ellenőriztek továbbá 4 külföldi gyűrűs madarat is (egy cseh gyűrűs foltos nádiposzátát, egy holland gyűrűs kis poszátát, egy horvát gyűrűs fülemülesitkét és egy lengyel gyűrűs zöldikét). A tábor munkájában 56 ember vett részt.1% az MME támogatására - www.mme.hu
MME 1% rendelkezési nyilatkozat.

Személyi jövedelemadó 1% felajánlásával nélkülözhetetlen
segítséget nyújthat madárvédelmi munkánkhoz!

A rendelkezéshez szükséges adószámot és
tájékoztatást is tartalmazó nyilatkozatot

letöltheti
itt >>

Köszönjük!


Kapcsolódó hírek

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület – korábban kiadott állásfoglalását megerősítve – ellenzi a tatai Öreg-tó partján megvalósítani tervezett szálloda beruházást. Álláspontunk szerint a beruházás megvalósítása és üzemeltetése aránytalan mértékű zavarást jelent az Öreg-tó különleges madárvilágára – kiemelten az átvonuló vadlúdtömegekre és egyéb vízimadár-fajokra.

A drámai hírekre örökké éhes közönség soraiban futótűzként terjedt egy videó, amin úgy tűnik, hogy egy felnőtt flamingó éppen egy másikat „skalpol” és a lecsurgó vérből táplálják a fiókájukat.

A „Kezdő madarász” képzés után itt a várva várt „Madárbarát kert” képzés. Az érdeklődők a 2 nap alatt megtanulhatják milyen eszközökkel, módszerekkel segíthetik a madarakat. Ne tartson vissza senkit, hogy nincs esetleg kertje, hiszen egy ablakpárkány is lehet madárbarát. A képzés második napján az alkotókészség kerül előtérbe, hiszen odúkat és etetőket készítünk, amit a...