32. Sumonyi Nyári Madárgyűrűző Tábor

Az MME Baranya Megyei Csoportja 32. alkalommal is megszervezi nagy sikerű nyári táborát a Sumonyi Madárvonulás-kutató Állomáson. A táborozók számos hazai madárfajt ismerhetnek meg testközelből, Sumonyban a program kezdete óta 146 madárfaj több százezer példányát jelölték már meg.

Baranya Megyei Csoport logó


Időpont:
2012. július 21. - szeptember 16. között folyamatosan, heti turnusokban.
Az első 8 turnusra csak május 25-ig lehet jelentkezni!
Az alsó korhatár: 13 év.

További információ a jelentkezéshez >>

Az ország számos megyéjében várjuk a táborozni vágyókat, ezek közül itt lehet válogatni.

Örvös rigó kézben (fotó: Lukács Zoltán)
A madárgyűrűző-állomás 146. faja egy örvös rigó
(fotó: Lukács Zoltán)


Az állomáson április végén fejeződött be a hagyományos tavaszi madárgyűrűző tábor. A résztvevők 8 héten keresztül folyamatosan fogták be és jelölték a madarakat. Összesen 57 madárfaj 3.476 példányát gyűrűzték meg. Száz példánynál többet csilpcsalpfüzikéből (108), széncinegéből (110), foltos nádiposzátából (138), erdei szürkebegyből (149), tengelicből (324), barátposzátából (393), mezei verébből (406), vörösbegyből (541) és zöldikéből (725) fogtak. Ellenőriztek továbbá 4 külföldi gyűrűs madarat is (egy cseh gyűrűs foltos nádiposzátát, egy holland gyűrűs kis poszátát, egy horvát gyűrűs fülemülesitkét és egy lengyel gyűrűs zöldikét). A tábor munkájában 56 ember vett részt.1% az MME támogatására - www.mme.hu
MME 1% rendelkezési nyilatkozat.

Személyi jövedelemadó 1% felajánlásával nélkülözhetetlen
segítséget nyújthat madárvédelmi munkánkhoz!

A rendelkezéshez szükséges adószámot és
tájékoztatást is tartalmazó nyilatkozatot

letöltheti
itt >>

Köszönjük!


Kapcsolódó hírek

Birdo – Az év madárfotósa címen fotópályázat indult. Magánszemélyek kezdeményezésére új fotópályázat indult Birdo – Az év madárfotósa néven. Idén elsősorban a hazai madárfotósokat kívánják megszólítani, de szívesen fogadnak külföldről is résztvevőket. Nevezési díj nincs, a pályázat mindenki számára nyitott.

Ti döntitek el, hogy ki legyen 2023-ban az év madara. Szavazz a hír alatti felületen július 25-ig! A  kampány a vizes élőhely egyik legjellemzőbb és legfontosabb élőhelyére, a parti nádasok fontosságára és védelmére kívánja felhívni a figyelmet. 

Denevérszállás takarítása (Fotó: Boldogh Sándor)

Első hallásra talán furcsának tűnhet az, hogy porszívóval is lehet denevéreket védeni, de így van. Márpedig minden lehetőséget meg kell ragadnunk, hogy segítsünk nekik, mert az épületlakó kolóniák gyorsuló ütemben veszítik el szálláshelyeiket.