425 fiatal kerecsensólyom repült ki a hazai fészkekből 2011-ben

144 sikeres költésből összesen 425 kerecsensólyom fióka repült ki a hazai fészkekből az idén. Ezzel az átlagos fészkenkénti fiókaszám megközelítette a hármat. A madarak túlnyomó többsége - 118 pár - nagyfeszültségű oszlopot választott fészkelőhelyül és kedveltek voltak az ezekre - a kerecsensólyom-védelmi LIFE program keretében kihelyzett - kihelyezett alumínium költőládák is.

kerecsen fiókák (fotó: Bagyura János)

A kerecsensólymok idei költési eredményeiről Bagyura János, az MME kerecsensólyom-védelmi programvezetője beszélt részletesen a MAVIR idei madárvédelmi konferenciáján. Az előadás diái letölthetők innen >>Köszönjük, hogy egy százalék felajánlásával az MME madárvédelmi munkáját támogatta!  Szász Péter
A fenti kis képen kerecsen fiókák láthatók
(fotó: Bagyura János)
Kapcsolódó hírek

Európai Madármegfigyelő Napok 2022

Az Európai Madármegfigyelő Napok (EMN) programot a madártani szervezetek világszövetsége, a BirdLife International indította útjára 1993-ban (EuroBirdwatch). Az idei rendezvényre október 1-2-án kerül sor, a program idén ünnepli 30. évfordulóját. A folyamatosan frissülő programhelyszínekért görgessen lejjebb! Legutóbbi frissítés: 2022.09. 22. 10:49

Kék vércse (Fotó: Novák László)

A kék vércsék költési szezonja nemrég ért véget. A költőterületek eredményei nagy szórást mutatnak, van ahol soha ilyen korán nem költöttek a madarak, máshol még augusztus elején is voltak kis fiókás fészekajak.

Éjszakai  lepkészet (Fotó: Faragó Ádám)

Sikeresen lezajlott az MME Lepkevédelmi Szakosztályának első országos akciója, az úgynevezett Szinkron Éjszakai Lepkészet.