425 fiatal kerecsensólyom repült ki a hazai fészkekből 2011-ben

144 sikeres költésből összesen 425 kerecsensólyom fióka repült ki a hazai fészkekből az idén. Ezzel az átlagos fészkenkénti fiókaszám megközelítette a hármat. A madarak túlnyomó többsége - 118 pár - nagyfeszültségű oszlopot választott fészkelőhelyül és kedveltek voltak az ezekre - a kerecsensólyom-védelmi LIFE program keretében kihelyzett - kihelyezett alumínium költőládák is.

kerecsen fiókák (fotó: Bagyura János)

A kerecsensólymok idei költési eredményeiről Bagyura János, az MME kerecsensólyom-védelmi programvezetője beszélt részletesen a MAVIR idei madárvédelmi konferenciáján. Az előadás diái letölthetők innen >>Köszönjük, hogy egy százalék felajánlásával az MME madárvédelmi munkáját támogatta!  Szász Péter
A fenti kis képen kerecsen fiókák láthatók
(fotó: Bagyura János)
Kapcsolódó hírek

Schmidt Egon a Kossuth-díjjal (fotó: Haraszthy László)

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy 91 éves korában, ma hajnalban elhunyt Schmidt Egon, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Tiszteletbeli elnöke, Kossuth-díjas író, aki egész életét a madaraknak, a madárvédelemnek és az ismeretterjesztésnek szentelte. Életével mindannyiunk számára példát mutatott természetszeretetből, emberségből, személyiségével természetvédők...

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) „Év madara” rajzpályázatot hirdet óvodás, alsó tagozatos, felső tagozatos, középiskolás és felnőtt kategóriákban!

Fotó: Simay Gábor

A VVM felmérések első eseménye most januárban lesz, az év első hóközepi felmérésével, mely egybe esik az európai télközepi számlálással. Az idei első hóközepi számlálást január 13. és 16. között kell elvégezni.